Chai Latte

Jeg er på weekend, og nyder Odense. I aften skal jeg spise på Kok og Vin, som er en dejlig fransk bistro. Økologisk, uhøjtidelig, men med god mad af gode råvarer. Brødet serveres i en gammel kagedåserne, og tallerkenerne er med forskellige mønstre. Alt sammen med til at gøre det til noget helt specielt.
Men mon ikke det også bliver til et par coctails et sted i Odense. Der er mange gode caféer og barer, som jeg gerne besøger.


Men selvom jeg suser rundt som turist, skal I nu ikke snydes. Måske har I været ude og gå en lang tur i skoven i dag, og har brug for noget at varme jer på. Jeg lavede den anden dag en Chai Latte. Den  har den en skøn krydret smag, og et godt alternativ til cafe latte.

Chai Latte
3 dl vand
3 dl mælk
1 kanelstang
1 tsk kardemommefrø
3 sorte peberkorn
5 nelliker
1 lille stykke ingefær
2 spsk sort te
sukker eller honning

Kom kanelstang, kardemomme, peberkorn, nelliker og ingefær i en lille blender og kør ganske kort. De skal lige hakkes let, så smagsstofferne kommer ud. Kom krydderier i en gryde sammen med vand og teen, og kog sagte i 5 min.
I en anden gryde varmes mælken op til kogepunktet (må ikke koge).
Teen sies over i glassene. 1 dl mælk tages fra og piskes/steames op til skum. Resten af mælken hældes i glassene sammen med teen. Smag chai latten til med sukker eller honning og top op med mælkeskummet.

Fortsat god lørdag til alle mine skønne læsere!

Print

2 Comments

Skriv gerne en kommentar - det gør mig altid glad.

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*