Havtorne-Sorbet med pang

Havtorne-Sorbet med pang

1

En flottere farve på en sorbet-is findes vist ikke. Og så er den skøn frisk og læskende. Og så er der et plus, nemlig at den kun tager ganske kort tid at lave.DSC_0004

Jeg har fået en flaske med Havtornesaft af Karlsen’s Krydderier, og har brugt af den til f.eks. smag til kager, koldskål og sågar en glas hvidvin fik en lille sjat havtornesaft, og fik dermed en hel ny spændende smag.
Havtornesaften er så kraftig i smag, at den skal blandes op. Men det er en super god saft, som kan anvendes til mange andre ting.

DSC_0013

Men favoritten er så absolut denne sorbet, som er så frisk og dejlig, at jeg slet ikke kan stoppe med at spise af den.

DSC_0021Sorbet med Havtornesaft
1 dl. havtornesaft
1 dl. hyldeblomstsaft (koncentreret)
2 dl. vand
100 gr sukker
15 gr glukosesirup

Kom havtorne-, hyldeblomssaft og vand i gryde sammen med sukkeret. Æblesaft eller halvt af hvert kan også bruges.
Kog det op under omrøring indtil sukkeret er helt opløst. Tilsæt glykosesirup, og lad den stå og blive kold, inden den køres i ismaskinen, eller kommes i fryseren.
Den bliver let cremet og uden iskrystaller, når du laver den i ismaskine. Kører du den ikke i ismaskine, skal der røres rundt i massen til den er som en tyk grød. Rør hver ½ time.

DSC_0016

Print

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*