• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Jensens Madblog
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
×
Jensens Madblog » Brød » Sundt Æblebrød

Sundt Æblebrød

Udgivet: 8. apr. 2016. Af: Ellen Jensen. Opdateret: 9. feb. 2023.

Indlægget indeholder affiliateslinks

 

Så blev det fredag og weekend. Okay, jeg har haft ferie i går og i dag, så weekenden er lang for mig. Rent faktisk helt til tirsdag. I dag synes jeg, der skulle være lidt andet end gåture og leg med Bodil, så derfor kom jeg i tanke om, at jeg ville prøve et brød jeg havde set på costume.dk. Her hedder det Bananbrød og er med bananer. Argh det var jo logisk. Jeg havde en rest æblemos i køleskabet, så mit blev til et æblebrød. Og det har jeg bestemt ikke fortrudt. Brødet smager skønt, er saftigt og blødt. Jeg spiser det som det er, men der kan også kommes lidt smør på.

Er du ikke lige til det sunde brød, men nu har fået lyst til noget med æblemos? Så kan du måske lave en omgang æblekage med flødeskum. Det kunne jeg også lige have - mums det smager altid godt.

2 ½ dl æblemos
2 æg
1 dl sukker
½ dl olie
4 spsk skyr
1 ½ tsk natron
2 tsk kanel
1 tsk vaniljepulver
1 knsp salt
3 ½  dl boghvedemel

165 grader i cirka 60 minutter

Bland æblemos, æg, olie og skyr godt sammen. Brug evt. håndpisker. Bland boghvedemel med natron, kanel, vanilje, salt og sukker i æblemosblanding og pisk/bland så det er jævnt.

Dejen kommes i en smurt (med olie eller bagepapir) brødform og bages i en 165 grader varm ovn i ca. 60 min. Brødet skal være lysebrunt og gennembagt.

Server gerne brødet lunt, men det holder sig godt og smager også godt koldt.

Rigtig god weekend!

Mere inspiration

  • billede med surdejsstykker
    Surdejsstykker - lækre boller med surdej
  • billede med pølsehorn
    Pølsehorn - lækre og nemme at bage
  • Fuldkornsstykker
  • Forårssnegle med lækkert fyld

Se mere indhold på bloggen

makronkager med makroner

Makronkager - små kager med makroner

Cremet grøn pasta

Aftensmad i ovnen så jeg kan læse

Tortillaer med Kylling

Jule Kransekager

Min Favorit Suppe

Lille tur på sidste dag i påske

Ferien er slut

Læserinteraktioner

Skriv din kommentar her Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Søg i opskrifterne

Seneste opskrifter

  • Brunkål - den rigtige opskrift på karamelliseret kål
  • Wok med svinekød, kokosmælk og nudler
  • Skildpadde kys med chokolade skildpadder
  • Gulerodssuppe - nem opskrift på suppe med gulerødder
  • Hokkaidosuppe med bacon - opskrift på græskarsuppe
  • Æggekage på pande med lækker salat
  • Mørbradgryde med champignon og lækker mos
  • Grøntsagsgryde med karry og spidskål
  • Ølkage - nem krydderkage med hvidtøl
  • Hakkebøf med bløde løg og lækkert tilbehør

Copyright © 2025 · Jensens Madblog.