Det er fredag, og der skal spises kage. En lækker fredagskage, eller måske det bliver til en lørdagskage.
En kage med mandelmel, nødder og chokolade og så lige et drys appelsinskal. Det lyder da godt. Og har du smagt den vil du give mig helt ret i, at det er en fantastisk lækker kage, som man kan spise et kæmpe stor stykke af, hvis øjnene skulle bestemme. Og den er mega nem at lave, så er det bare det, at den har bedst af at stå til næste dag. For så er den helt perfekt som et stykke til kaffen eller til en dessert med en kugle is til.
[ingredients title="Mandelkagen"]
1 rund form Ø 20 cm. eller 3 mindre Ø 12 cm
- 100 gr mandler
- 3 æg
- 100 g sukker
- 1 tsk bagepulver
- 3 spsk hvedemel
- 1 økologisk appelsin
- 1 stang vanilje
- 1 dl olivenolie
- 50 g hasselnødder
- 50 g mørk chokolade
Mandlerne (med skal) blendes til det er fint og næsten som mel. Vaniljestange skæres igennem og kornene skrabes ud. Blandes godt sammen med 1 spsk sukker. Riv skallen af appelsinen ned i . Det er vigtigt det er en økologisk appelsin, når du bruger skallen.
Æg, vanilje og sukker piskes skummende. Mandel(mel), mel og bagepulver vendes i æggesnapsen. Kom olien i dejen og pisk det sammen. Hasselnødder og chokolade hakkes groft inden de også vendes i dejen.
Form(ene) smøres med lidt olie inden dejen kommes i. Bages ved 180 grader i ca. 30 min. Pas på de ikke bliver for mørke ovenpå. Kom evt. et stykke bagepapir over, hvis de begynder at blive mørke.
Lad kagen køle helt af, og helst til næste dag. Hvis du kan vente, for den dufter dejlig. Pynt evt. med revet chokolade, smeltet chokolade eller revet appelsinskal. Mine fik også lige lidt karamelkugler på.
[/ingredients]
Mira Møller
I opskriften nævnes 1 dl olivenolie, men ikke noget om, hvornår den skal tilsættes? Er det en hel dl du bruger til at smøre formene med?
Ellen
Hej Mira.
Det er da en fejl, at det lige er gledet ud.
Olien skal i kagen sammen med mel. Jeg skynder mig at få det rettet i opskriften. Tak fordi du spottede det.
Rigtig god dag til dig.
Hilsen Ellen