MADBLOG & LIVSSTIL

affiliateslinks

Dessert fra restaurant NO|8 - Hotel Svanen, Billund
Dessert fra restaurant NO|8 – Hotel Svanen, Billund

For nogen tid siden, var jeg på weekendophold på Hotel Svanen i Billund. I deres restaurant fik vi en skøn dessert, over temaet Lakrids, ud over flere andre super gode og lækre retter. Jeg kan varmt anbefale at prøve restauranten der.
Desserten har jeg prøvet at lave efter bedste evne, og jeg kan godt hilse og sige, at den smagte fantastisk. Jeg har gættet mig frem til ingredienser, men selvom den ikke er helt som den vi fik, er den bestemt lige så god. Jeg lavede desserten lørdag aften, hvor jeg desværre ikke fik et billede af det. Men heldigvis var der rester nok til en lille anretning dagen efter. Jeg har beskrevet min lørdags-anretning nederst på siden.
Da vi kom hjem fra weekendopholdet,  skrev jeg til hotellet og spurgte om kokken ville røbe lidt om ingredienser, og jeg fik et super svar (søndagen efter vi havde gæster). Jeg kan så se, at mine gætterier ikke var helt forkerte, men har dog lige tilrettet citroncremen lidt, så det er Klaus Christensens opskrift fra desserten på restaurant NO|8. Jeg synes det er flot, når de vil give opskrifter fra dem. Desserten er også perfekt til forårets konfirmationer.

lakrids-is-marengs-citronfromage-02Lakrids Is (min egen opskrift)
3 æggeblommer
100 gr sukker
4 dl fløde
1 dl minimælk
3 tsk lakridspulver

Pisk æggeblommer og sukker skummende og hvidt. Rør lakridspulver og fløde og mælk godt sammen. Smag evt. til. Kom det hele i ismaskinen og kør til is. Eller kom det i en plastbøtte og sæt i fryseren. Rør jævnligt i isen, indtil den er som en tyk softice.

marengsLakrids Marengs
3 æggehvider
150 gr flormelis
2 tsk lakridspulver

Pisk æggehvider knap stive. Tilsæt flormelis og lakridspulver og pisk til det er en sej masse. Man skal kunne danne lange toppe, uden at de vælter.
Kom massen i en sprøjtepose, og lave små toppe på en plade med bagepapir. Bag i en 110 grader varm ovn i ca. 45 min. Lad gerne toppene stå i ovnen efter den er slukket, så de får eftervarmen også.

dessertCitron Creme (kokkens opskrift)
150 gr sukker
1 dl citronsaft
2 dl fløde
1 dl sødmælk

Kog citronsaften op og sukker op. Lad det kæle lidt og pisk så fløde og mælk i. Det hele hældes i en sifon, der tilsættes 2 patroner. Sæt i køleskabet til det skal bruges.
Har du ingen sifon, kan du istedet lave en citronfromage, og forme små æg af det.

Bund
150 gr hvid chokolade

lakrids-is-marengs-citronfromage-06
Anret revet hvid chokolade, 1 kugle is, 1 top citroncreme og lakridsmarengs. Giv evt. marengs lidt med bunselbrænderen, så de får en brun overflade.

Jeg anrettede med isen i bunden af tallerkenen på denne måde (fik desværre ikke et billede af det):
Da isen var kørt færdig på maskinen blev det fordelt i bunden af 4 dybe tallerkener, inden det kom i fryseren. Her stod de og ventede til de skulle bruges.
Ved anretning dryssede jeg et let lag sukker ud over den frosne is, brændte hurtigt med bundselbrænderen så der kom en sprød karameliseret top på. Pyntede med et par toppe citroncreme, marengs og hvid chokoladedrys. Anderledes måde at servere på, men spændende og overraskende.
Alternativ kan man lave en creme brulee med lakrids i bunden, istedet for is.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Flere
opskrifter