MADBLOG & LIVSSTIL

Så blev det påskeferie. Vi skal rigtig slappe af her, sove længe, spise når vi er sultne, gå ture (i regnvejr), læse og hygge. Jeg starter med at tage 2 dage i sommerhus, og glæder mig allerede til at sidde i sofaen med ild i brændeovnen og selvfølgelig læse. Det dejlige ved at være i sommerhus er, at man intet kan lave. Jeg har ikke ingredienser til at lave en masse i køkkenet, og hvis jeg havde, er der ikke plads til de store udfoldelser. Vasketøj er der ikke noget af, og rengøring ville være overstået meget hurtigt. Så der er faktisk ikke andet at lave, end at slappe af og pleje hinanden og sig selv. Jeg føler mig også altid fyldt op med energi, når jeg har været der bare et par dage.
Så der kommer ikke nogen madeksperimenter fra mig de første påskedage. Men skulle du lige stå og mangle opskriften på en lækker påsketærte, kan jeg da varmt anbefale “Mazarinkage med Chokoladecreme” eller “Små søde Påskekager”.

Men jeg får lyst til at vise jer lidt af det jeg lavede i weekenden, som bare ikke ville som jeg havde planlagt.

Jeg startede med at lave nogle Bikuber, som jeg husker fra min tid på seminariet. Det skete, at vi fik lyst til kager, og der lå en bager ikke så langt fra seminariet, som havde de mest lækre og “Bikuber”. Det var en stor marengs, formet som en kube, og fyldt med flødeskum og chokolade. Åh, jeg husker dem. Og hver gang vi havde spist een, blev vi enige om at dem skulle vi ikke have igen, for vi havde næsten ondt i maven af dem. Men ak, næste gang var de igen på tallerkenerne.
Disse kuber fik jeg lyst til at bage, og tænkte at det kunne da ikke være så svært.
Så jeg lavede marengs og sprøjtede dem ud i de flotteste høje bikuber.Men ups, i ovnen gik der ikke lang tid, før de begyndte at svaje faretruende. Ingen væltede, men de samng lidt sammen og blev lidt skæve. Men hulrummet var der.

Sevom de så lidt mislykkede ud, skal jeg hilse og sige, at de smagte rent fantastisk, og jeg blev sat omkring 37 år tilbage i tiden for et øjeblik. De skal bestemt prøves igen, og når de vil blive som de skal, kommer opskriften også til jer.
I dag må I klare jeg med billederne af de skærve og sammensunkede bikuber.

Nu vil jeg pakke tasken og drage over dæmningen til Rømø.

Må I alle have nogle helt fantastiske påskedage.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Flere
opskrifter