MADBLOG & LIVSSTIL

Nu er der lavet Snekugler, så her er vi sikre på en hvid jul. En hvid jul, der smelter i munden.
Kagerne er fyldt med nødder, og det giver en skøn smag, og så er der lige det med de småkager der bare skal trilles i kugler – det er jo nemt.

Egentlig kommer vi begge to fra hjem, hvor der var en hel fast tradition for hvad der skulle bages til jul. Den tradition fandtes også hos os i starten, men efterhånden har vi slækket på “kravene”, og nu er det mere spændende at få noget vi ikke har smagt tidligere. Men klejner skal der til, dem kommer vi vist ikke udenom.
Og så er der også det, at har vi mange fyldte kagedåser, bliver de hurtigt tømt. Vores kagedåser er nemlig magnetiske, – de tiltrækker ret så kraftigt vores hænder, så vi ikke kan undgå at spise af dem næsten hele tiden 😀

Himmelkager-14
2½ dl hasselnødder
200 gr koldt  smør
50 gr flormelis
2 tsk. vanille
200 gr mel
1 tsk bagepulver
1 æg

150 gr flormelis til hænder og til at dyppe i.

Hak nødderne fint, men ikke så fint at det bliver til mel. Kom nødder, smør, flormelis og vanilje i røremaskinen og kør til det er hel hænger sammen. Tilsæt mel og bagepulver og saml det hele med ægget.
Kom flormelis på dine hænder og tril nu små kugler (som en valnød) som sættes på en bageplade. Sørg hele tiden for at du har flormelis på hænderne mens du triller dem.

Bages ved 200 grader i ca. 10 min (evt. lidt længere). Når bunden er lysebrun, er kagerne færdige. Lad dem køle helt af, inden du dypper dem i flormelis, så der ligger et lag over kagerne. Jeg dryssede lidt sølv over tilsidst, så de funkler flot i lyset. Der kan også blandes lidt almindelig sukker i flormelisen, så får de også et funklende skær.

snekager-04

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Flere
opskrifter