Søndag eftermiddag, solen bager og det er skønt at sidde i skyggen under træet med kaffe og friskbagt rabarberkage. Lige nu truer en sort sky, men mon ikke vi er heldige, så den forsvinder igen? Jeg håber.
Imens kan jeg passende skrive på bloggen, så I også kan få glæde af den skønne rabarberkage.
4 æg
250 gr rørsukker
korn af 1 vaniljestang
200 gr revet marcipan
250 gr mel
1 tsk bagepulver
150 gr smeltet smør
300 gr rabarber i tyndeskiver/tern
200 gr flødeost
100 gr flormelis
2 tsk tørret hindbær
evt. lidt hindbærsirup
Pisk æg, sukker og vaniljen skummen. Smelt smørret og afkøl det lidt, inden det vendes i dejen sammen med revet marcipan, mel og bagepulver. Vend tilsidst de tynde skiver rabarber i.
Bages i en lille bradepande i ca. 20 min.
Bland flødeost, flormelis, tørret hindbær og evt. sirup godt sammen. Når kagen her helt kold, kommes toppingen på kagen. Pynt evt. med revet hvid chokolade.
Ellen
Hej Jette.
Jeg bagte den ved 190 grader varmtluft. Ellers 200 Grader i alm. Ovn.
Håber den smager jer.
Masser af sommerhilsner til dig.
Jette Frandsen
Hej
Kageopskriften lyder virkelig lækker, men ved hvilken temperatur skal kagen bages ved ?
Mvh Jette