• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Jensens Madblog
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
×
Jensens Madblog » Kager » Rabarberkage

Rabarberkage

Udgivet: 18. maj. 2014. Af: Ellen Jensen. Opdateret: 9. feb. 2023.

Søndag eftermiddag, solen bager og det er skønt at sidde i skyggen under træet med kaffe og friskbagt rabarberkage. Lige nu truer en sort sky, men mon ikke vi er heldige, så den forsvinder igen? Jeg håber.
Imens kan  jeg passende skrive på bloggen, så I også kan få glæde af den skønne rabarberkage.

4 æg
250 gr rørsukker
korn af 1 vaniljestang
200 gr revet marcipan
250 gr mel
1 tsk bagepulver
150 gr smeltet smør
300 gr rabarber i tyndeskiver/tern

200 gr flødeost
100 gr flormelis
2 tsk tørret hindbær
evt. lidt hindbærsirup

Pisk æg, sukker og vaniljen skummen. Smelt smørret og afkøl det lidt, inden det vendes i dejen sammen med revet marcipan, mel og bagepulver. Vend tilsidst de tynde skiver rabarber i.
Bages i en lille bradepande i ca. 20 min.

Bland flødeost, flormelis, tørret hindbær og evt. sirup godt sammen. Når kagen her helt kold, kommes toppingen på kagen. Pynt evt. med revet hvid chokolade.

 

Mere inspiration

  • skildpadde kys
    Skildpadde kys med chokolade skildpadder
  • ølkage opskrift
    Ølkage - nem krydderkage med hvidtøl
  • et billede med kiksekage uden palmin
    Nem kiksekage - opskrift med eller uden palmin
  • makronkager med makroner
    Makronkager - små kager med makroner

Se mere indhold på bloggen

Friterede spinatblade

Jerk Kyllingelår

et billede med gidtkage grøn kage bladankage

Grøn giftkage - lækker bradepandekage (bladankage)

Kokos- eller Bountyispinde

Karryburger med ris

Laks med birkes og spinat

et billede med flæskesteg i ovn

Flæskesteg i ovn med sprød svær og sovs

Ribstærte med ris

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Skriv din kommentar her Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  1. Ellen

    maj 19, 2014 at 2:21 pm

    Hej Jette.

    Jeg bagte den ved 190 grader varmtluft. Ellers 200 Grader i alm. Ovn.

    Håber den smager jer.

    Masser af sommerhilsner til dig.

    Svar
  2. Jette Frandsen

    maj 18, 2014 at 4:42 pm

    Hej

    Kageopskriften lyder virkelig lækker, men ved hvilken temperatur skal kagen bages ved ?

    Mvh Jette

    Svar

Primær Sidebar

Søg i opskrifterne

Seneste opskrifter

  • Brunkål - den rigtige opskrift på karamelliseret kål
  • Wok med svinekød, kokosmælk og nudler
  • Skildpadde kys med chokolade skildpadder
  • Gulerodssuppe - nem opskrift på suppe med gulerødder
  • Hokkaidosuppe med bacon - opskrift på græskarsuppe
  • Æggekage på pande med lækker salat
  • Mørbradgryde med champignon og lækker mos
  • Grøntsagsgryde med karry og spidskål
  • Ølkage - nem krydderkage med hvidtøl
  • Hakkebøf med bløde løg og lækkert tilbehør

Copyright © 2025 · Jensens Madblog.