• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Jensens Madblog
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
×
  • skildpadde kys
    Skildpadde kys med chokolade skildpadder
  • gulerodssuppe med torsk
    Gulerodssuppe - nem opskrift på suppe med gulerødder
  • hokkaidosuppe med bacon
    Hokkaidosuppe med bacon - opskrift på græskarsuppe
  • verdens bedste æggekage
    Æggekage på pande med lækker salat
  • mørbradgryde med champignon og paprika
    Mørbradgryde med champignon og lækker mos
  • grøntsagsgryde med hakket oksekød og spidskål
    Grøntsagsgryde med karry og spidskål
  • ølkage opskrift
    Ølkage - nem krydderkage med hvidtøl
  • hakkebøf med bløde løg
    Hakkebøf med bløde løg og lækkert tilbehør
  • millionbøf med pasta eller kjartoffelmos
    Lækker millionbøf med pasta eller kartoffelmos
  • et billede med kiksekage uden palmin
    Nem kiksekage - opskrift med eller uden palmin
  • makronkager med makroner
    Makronkager - små kager med makroner
  • luksus hindbærsnitter
    Luksus hindbærsnitter med crumble
Jensens Madblog: Forside » Sæson » Påske

Små søde Påskekager

Ellen Jensen - Senest opdateret: 9. feb, 2023

 

På søndag er det palmesøndag, og næste torsdag venter 5 fridage forude. Det skal der gøres lidt ekstra ud af, og mange samles sikkert med familie og venner i påskedagene. Jeg tænker ofte tilbage på, da Maria og Jonas var små og deres forventning lyste i øjne, når de søndag morgen stod op og var spændte på, om påskeharen havde været forbi. I nattøj løb vi alle 4  rundt i haven, for at finde påskeæg. Og minsandten om ikke der lå nogle her og der. Bagefter var der morgenkaffe med malede æg og så ellers påskehygge resten af dagen. Vi har ofte prioriteret at sige nej tak til for mange invitationer i fridage. For os var fridage noget, hvor vi var sammen med børnene, og lavede sjove og hyggelig aktiviteter sammen. Alt det, som vi måske ikke lige nåede til daglig. Dejlige minder at tænke tilbage på.
Hvorfor kommer påskeharen egentlig aldrig forbi vores have længere? Jeg leder da gerne efter påskeæg søndag morgen 🙂
Påsken er også der, hvis vejret da ellers vil, hvor vi ofte tænder grillen op for en ny sæson. Om det bliver sådan i år er svært at sige, men hvis foråret fortsætter tror jeg vi gør det.

Men der skal også lidt sødt til kaffen i påsken. Ikke meget, men nogle små påskekager med chokoladeganache og et æg på toppen, vil smage rigtig godt til kaffen.
Jeg har bagt små grønne Kartoffel-mazariner som er lige til at hapse uden en tallerken. De vil også være perfekte til kaffen efter en påskefrokost, hvis du skal holde sådan én.

Kartoffel-mazarinkagen har jeg bagt tidligere, og tog derfor udgangspunkt i den. Den anden dag, så jeg også en mazarinkage med både kartofler og marcipan, men jeg valgte nu alligevel min egen uden marcipan, selvom den også lød spændende.

100 blødt smør
160 gr sukker
3 hele æg
150 gr. kogte og afkølede kartofler
150 gr. hvedemel
1 tsk bagepulver
1 spsk citronsaft (smag selv)
2 tsk grøn frugtfarve

Pisk det bløde smør og sukkeret godt sammen. Tilsæt æg, et ad gangen, mens der røres godt mellem hvert æg. Kartoflerne moses godt, så der ikke er store klumper i, og tilsættes sammen med hvedemel, bagepulver, frugtfarven og citronsaften. Vendes godt rundt og kommes i og fordeles i muffinsforme eller i de lidt mindre forme.

Chokoladeganachen fandt jeg hos Fjordrejen.dk, og synes det lød ret tiltalende med vand istedet for fløde. Dels var den mindre kalorierig, og dels giver det en mere intens chokoladesmag.

100 gr hvid chokolade
½ dl kogende vand

Kom den finthakkede chokolade i en skål og hæld kogende vand over. Rør stille og roligt rundt i det, indtil chokoladen er helt smeltet. Når det har en temperatur på 35-40 grader piskes en gang med håndmikseren, så det bliver godt pisket igennem. Sæt det i køleskabet 3 timer.
Nu er det klar til at komme i sprøjtepose, og blive sprøjtet ud på de helt afkølede kager. Pynt tilsidst med et flot påskeæg. HVIS MAN ALTSÅ  er bedre til det end jeg er. For det var stadig ret flydende. Så istedet, lavede jeg et lille hul i midten, og kom den hvide chokolade i, og kom så karamel øverst. Karamellen var blot en dåse Kondenseret Mælk, som var kogt til karamel da jeg købte den. Og det virker super fint.

Mere inspiration

  • blomme galette
    Blomme galette - fransk mørdejskage med blommer
  • TUC kage
    TUC kage pyntet med flødeskum og bær
  • billede med hjemmebagte kaffebrød
    Kaffebrød - mormors opskrift på sprød kage til kaffen
  • billede af ingenting, der er sønderjyske småkager
    Ingenting - opskrift på sønderjysk småkage

Se mere indhold på bloggen

Nøddemarengs med Rabarber og flødeskum

Påske Gulerodskage

Citronkonfekt

Nostalgi - Nuggi Nuggi Is

Laksefrikadeller

Kyllingefilet med grøn hytteost

Grove madbrød med perlespelt

Tournedos med Ost & Krydderurter

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Skriv din kommentar her Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  1. Lissa Henriksen

    april 19, 2019 at 4:29 pm

    Hvor længe skal de bages ? Og ved hvilken temperatur ?

    Svar
    • Ellen

      april 20, 2019 at 9:46 am

      Hej Lissa
      De skal have ca. 25 min ved 200 grader almindelig ovn.

      God påske til dig 1

      hilsen Ellen

      Svar
  2. Anne

    april 17, 2019 at 5:24 pm

    De ser lækre ud? Kan man bage dem dagen før uden de bliver tørre?

    Svar
    • Ellen

      april 17, 2019 at 6:21 pm

      Hej Anne.
      Det kan du nemt. Jeg vil næsten sige, at de er bedre dagen efter.
      God påske til dig ???

      Svar
  3. Sanne

    marts 18, 2016 at 7:41 pm

    Hej. Dem vil jeg da bage til påskefrokosten på fredag, hvor mange bliver der ca. af en portion.
    God påske ?
    Vh Sanne

    Svar
    • Ellen

      marts 19, 2016 at 11:31 am

      Hej Sanne

      Jeg bagte dem i forme, der er et nummer mindre end de almindelige muffinsforme. Og dem fik jeg ca. 30 stk ud af. Bager du dem i de almindelig papir muffinsforme vil jeg gætte på 18-20 stk.
      Rigtig god påskefrokost!

      Påske-hilsner fra
      Ellen

      Svar
  4. Ellen

    marts 17, 2016 at 6:47 pm

    Hehe tak. når foråret svigter i dag, må jeg jo selv lave det 😉

    Svar
  5. Piskeriset

    marts 17, 2016 at 6:24 pm

    Megafunky farve - meget forårskåde 🙂

    Svar

Primær Sidebar

Søg i opskrifterne

Seneste opskrifter

  • Skildpadde kys med chokolade skildpadder
  • Gulerodssuppe - nem opskrift på suppe med gulerødder
  • Hokkaidosuppe med bacon - opskrift på græskarsuppe
  • Æggekage på pande med lækker salat
  • Mørbradgryde med champignon og lækker mos
  • Grøntsagsgryde med karry og spidskål
  • Ølkage - nem krydderkage med hvidtøl
  • Hakkebøf med bløde løg og lækkert tilbehør
  • Lækker millionbøf med pasta eller kartoffelmos
  • Nem kiksekage - opskrift med eller uden palmin

Copyright © 2023 · Jensens Madblog.