MADBLOG & LIVSSTIL

Indeholder affiliates links

Hold op hvor tiden går hurtigt, nu er det jo snart weekend igen. Lørdag skal vi til Aarhus og hente Jeanne (vores svigerdatter) og lille Bodil (hunden), og søndag morgen meget tidligt kører vi til Billund, hvor Jeanne skal med flyveren. Jonas, vores søn, er i San Francisco til konference i denne uge, og Jeanne tager derover søndag, så de kan holde en uges ferie sammen efter konferencen. I næste uge, er vi derfor så heldige, at vi skal passe den lille mops. Det glæder vi os rigtig  meget til. Det bliver både til hygge og mange gåture i det dejlige forårsvejr vi skulle få.

Bagt-blomkaal-36
I dag har vi fået forårsmad. Det blev vi  i hvert fald enige om, at det var. Som barn husker jeg kun blomkål som nogle hvide overkogte buketter som tilbehør til kødet. Eller også en omgang lækker blomkålsgratin som absolut smager godt, men ikke høre til de fedtfattige retter. En hel blomkål, med blade og det hele blev bagt i ovnen. En rest broccoli, som var lige ved at blive kedelig kom også med, og vupti så var der lækker aftensmad. Vi fik lidt kød til, men det var så absolut blomkålen der blev spist af. Desværre ikke rigtig noget til madpakken i morgen, så lidt var der tilbage 🙂

Brændt Blomkål
1 økologisk blomkål
en god olivenolie
salt og peber

Ja det er faktisk det hele. Men som sagt, kom der også et par buketter broccoli i fadet. Og det var ikke værst.

Vask blomkålen og mas/tryk bladene ud til siden, så de brækkes løs fra kålen. Læg det hele i et fad, og hæld rundhåndet blomkålen over med olie. Tæller du kalorie, så lidt mindre olie. Drys med salt og peber. Broccolibuketterne fik samme tur.

Bages i ovnen ved 165 grader i 45 min. Blomkålen skal være godt brun, men ikke udkogt.

Bagt-blomkaal-46
Alt kan spises. Blomkålen er klart, men også de brændte blade smager virkelig godt. Næsten som chips. Så her går intet til spilde.

Lidt koldt smør, evt. rørt med esdragon eller andre krydderurter, smager super godt til, men behøves ikke. Mangler du kødet, kan der serveres ristede bacontern til blomkålen.

Bagt-blomkaal-41

print

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Flere
opskrifter