Bøf med fyld i kokotte

Så kom tiden også, hvor jeg fik lyst til et lille eksperiment. En oksebøf med fyld. Men for at det skulle blive nemmere, valgte jeg at komme bøffen i en kokotte. Så var der mere hold på det hele.

Jeg brugte nogle steaks af okseinderlår, som godt måtte have været lidt tyndere. Så flot dig, og køb nogle gode tynde og møre bøffer.

Beregn ca. 170 gr steaks til hver kokotte. Bank dem gerne endnu mere , så de næsten ikke kan blive tyndere, før de kommes i de smurte forme. Stil dem koldt mens du laver fyldet. Husk at krydr dem med lidt salt og peber.

Du kan bruge det du har lyst til, men jeg brugte gulerod, persillerod, rødløg og hvidløg som fyld. Alt skæres i mindre tern og svitses møre på en pande. Krydr også det med salt og peber.

Når det er afkølet lidt, kommes det i formen med oksekødet. Kan kødet nå ind over, ligesom lukke det hele, må det gerne det. Jeg lukkede af med et god skive mozarella ost, som fik et drys chilisalt på toppen.

Så er det bare at komme i ovnen. Giv den mellem 20-30 min, ved 200 grader, alt efter hvor tykke dine bøffer er. Men pas på, at du ikke “koger” kødet tørt. Formen må ikke sejle i fedtstof inden kødet kommes i, og fyldet skal dryppes af.

Så er de små forme klar til servering. Her med rødbedefritter og gulerodssalat med vindruer.

Sjovt nok, er billederne af dem meget flottere inden de kommer i ovnen. Men smagen og duften er helt sikkert meget bedre efter :-)

Velbekomme!

Print

Skriv gerne en kommentar - det gør mig altid glad.

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*