3. søndag i advent – Kløbenboller

Så blev det 3. søndag i advent. Jeg synes altid, at julemåneden bare flyver af sted. Ikke fordi jeg skal nå en masse og er vildt stresset, for det er jeg bestemt ikke. Men jeg synes det er så dejlig og hyggelig en måned, så jeg ville gerne at den var lidt længere. Når man når juleaften, er det hele lige pludselig slut. Nå det er vist lidt hurtigt at tænke på det nu, der er jo stadig små 14 dage til jul.

Søndag “kommer” vi altid til at sove lidt længe, får morgenmad sent og springer så frokost over. Derfor har vi næsten tradition for, at vi skal have boller eller franskbrød til eftermiddagskaffen om søndagen. Fordi det jo er jul – hvis du ikke ved det – synes jeg det skulle være Kløbenboller. Fyldet blev lige det jeg havde. For der stod en rest af rosiner, tranebær og mandelsnitter, der havde været i gløggen, men som ikke var blevet brugt. Så det skulle bruges. Og det kan jeg godt anbefale. Den svage duft og smag af gløgg er ikke dårlig til bollerne.

Kløbenboller:

  • 75 gr. økologisk smør
  • 2½ dl økologisk mælk
  • 40 gr økologisk gær
  • 1 æg fra jule-hønen i Løgumgårde
  • 5 spsk rørsukker
  • 2 tsk kardemomme
  • ca 450 gr hvedemel – jeg gider ikke skrive økologisk, det ved I vist efterhånden
  • 50 gr cocktailbær i skåret i små tern
  • 100 – 150 gr rosiner, tranebær, mandelsplitter der har trukket i gløgg
  • kaffe til pensling

Smør smeltes og mælken tilsættes. Gæren røres ud i lidt sukker, og smør/mælk tilsættes. Fyldet blandes i melet sammen med kardemomme og sukker.

Dejen æltes let. Den skal ikke være for fast.

Hæves ½ time inden de formes eller sættes af til boller. Efterhæver igen ½ time, pensles med kold kaffe og bages til de er lækre og lysebrune.

Smager fantastisk med kold smør på – og med julelysene tændt og kaffe i koppen.

Print

4 Comments

Skriv gerne en kommentar - det gør mig altid glad.

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*