MADBLOG & LIVSSTIL

Japansk Ramen med and

Jeg håber I alle har haft en helt fantastisk jul og fået en masser lækkert mad. Jeg har selvfølgelig også pakket gaver op, og der var bla. en Nespresso maskine og nogle flotte salt- og peberkværne fra Kähler. Kaffemaskinen har jeg været imod i flere år, men da jeg var hos vores søn i nogle dage, blev jeg helt bidt af at lave kapsel-kaffe. Og nu har jeg min egen, og skal til at finde den helt rigtige smag og styrke, som passer mig. Jeg beholder dog stadig min almindelig filterkaffe, for med mit forbrug af kaffe, kan det blive ret dyrt med kun kapsler. Men skal jeg nyde en kop kaffe, bliver det med kapsler.

Jeg synes jeg har haft en super dejlig jul, og vi har fået hygget og snakket og spist en masse. Men selvom vi har gjort hvad vi kunne, er der stadig rester af andestegen. Og så er der andeskroget, som er fyldt med kraft, som jeg ikke kan nænne ikke at bruge til noget. Derfor må vi igen have and i dag, men det er en dejlig ret, så det er vi ikke så kede af. Og så synes jeg retten er ret god, fordi du bare kan komme i hvad du har. Mine grøntsager er sluppet op, men heldigvis var der lidt købte suppeurter i fryseren. Så der kom lidt af dem i.

Nu er det lidt mere hverdag for nogen, men jeg har ferie endnu. Men jeg skal bare lave lidt i dag. 3-4 dage bare med ingenting, er rigeligt for mig, så jeg er både gået igang med lidt rengøring, pile lidt julepynt ned (vi tager i sommerhus overmorgen), sortere i madresterne og bruge dem og så selvfølgelig har jeg været igang med kamera og bloggen.

[ingredients title="Ramen med Anderester"]
Det er svært at sige hvor mange personer det er til, men regn med ca. 3-4 dl suppe + fyld pr. person

  • Andeskroget + evt. hals, kråse og andet indmad
  • vand så det dækker
  • evt. lidt andefond
  • risnudler eller spaghetti
  • masser af grøntsager f.eks. gulerødder, forårsløg, porrer,selleri,peberfrugt...
  • 2 ½ æg pr. person
  • kød fra anden revet i mindre strimler
  • salt og peber

Det er ikke den ægte japanske ramen, men min udgave af en suppe ala ramen, hvor jeg bruger resterne af anden.

Kom andeskroget og gerne indmaden i en gryde og hæld vand ved, så det dækker. Lad det hele simre i ca. 3 timer, så det bliver en kraftig suppe. Si suppen og smag til. Er den for kraftig tilsættes mere vand, og omvendt tilsættes den evt. lidt andefond.

Skær dine grøntsager i mindre stykker og kom dem i suppen sammen med nudlerne. Er du heldig at kunne købe ramen nudler hvor du bor, er de det helt rigtige, men spaghetti kan også bruges i mangel af andet. Lad nudler og grøntsager koge til de er møre uden af være udkogte og for bløde. Der skal meget fyld i suppen. Vend tilsidst andekødet i, og lad det lige blive varmt.

Server suppen med havle smilende æg og gerne et drys frisk koriander, hvis du har det.

[/ingredients]

En super nem ret, hvor alle rester kan blive anvendt, og ikke bare går til spilde. Suppen kan også laves med kylling eller andet kød. Og så tror jeg den er rigtig god for i hvertfald os, som har spist lidt rigeligt i juledagene. Der må gerne komme lidt lettere retter på bordet i den næste tid. I hvertfald indtil nytårsaften 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *