• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Jensens Madblog
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
×
Jensens Madblog » Dessert » Mascarpone-Chokoladekage

Mascarpone-Chokoladekage

Udgivet: 29. jan. 2012. Af: Ellen Jensen. Opdateret: 9. feb. 2023.

En trang til chokoladekage kom snigende, så der var ikke andet at gøre, end gå i gang. Det blev til at jeg eksperimentere lidt, så er spændende når den kommer ud af ovnen. Det smagte i hvert fald godt at slikke skålen 😉

Jeg havde nemlig en Mascarpone i køleskabet, som jeg synes skulle bruges.

Mascarpone-Chokoladekage

200 gr økologisk hvedemel
200 gr. økologisk rørsukker
200 gr blødt smør fra Thise
1 æg
2 æggeblommer - havde jeg lige
55 gr. god kakao
2 tsk vaniljesukker
2 tsk bagepulver
2 dl mælk
250 gr mascarpone

Det hele kommer i en røremaskinens skål, men en håndmixer kan også bruges, og røres ved højeste hastighed i ca. 3 min.

Bages i en springform (22 cm) ved 175 gr i ca 35 min. Den skal være gennembagt, men heller ikke mere.

Drysses med flormelis

Serveret med en hjemmelavet Kaffeis, Honningsyltede valnødder og en kirsebærsirup.

Og den smagte rigtig godt. Egentlig synes jeg den var bedst lun. Men er en smagssag. Og jeg vil også tro, at smagen har sat sig endnu mere i morgen.

Se flere opskrifter:

Den du ved nok kage med lækker kokostopping

Bedstefar med skæg kage med marengs og kokos

Duften af friskbagt franskbrød

Mere inspiration

  • TUC kage
    TUC kage pyntet med flødeskum og bær
  • pandekager bagt i ovn
    Pandekager bagt i ovn: En nem opskrift
  • gammeldags pandekager
    Gammeldags pandekager - klumpefri pandekagedej
  • Små påske pavlova

Se mere indhold på bloggen

Glimt fra FOOD Festival 2013

Sundt slik med lakrids eller kakao

Honning-Citron Kylling

Bøf og Pastasalat

Forårs hakke-bøf.

Verdens bedste Chokoladeis

Mayonnaise af æggehvider

Stuvet Hvidkål med grønt

Læserinteraktioner

Skriv din kommentar her Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Søg i opskrifterne

Seneste opskrifter

  • Brunkål - den rigtige opskrift på karamelliseret kål
  • Wok med svinekød, kokosmælk og nudler
  • Skildpadde kys med chokolade skildpadder
  • Gulerodssuppe - nem opskrift på suppe med gulerødder
  • Hokkaidosuppe med bacon - opskrift på græskarsuppe
  • Æggekage på pande med lækker salat
  • Mørbradgryde med champignon og lækker mos
  • Grøntsagsgryde med karry og spidskål
  • Ølkage - nem krydderkage med hvidtøl
  • Hakkebøf med bløde løg og lækkert tilbehør

Copyright © 2025 · Jensens Madblog.