En trang til chokoladekage kom snigende, så der var ikke andet at gøre, end gå i gang. Det blev til at jeg eksperimentere lidt, så er spændende når den kommer ud af ovnen. Det smagte i hvert fald godt at slikke skålen 😉
Jeg havde nemlig en Mascarpone i køleskabet, som jeg synes skulle bruges.
Mascarpone-Chokoladekage
200 gr økologisk hvedemel
200 gr. økologisk rørsukker
200 gr blødt smør fra Thise
1 æg
2 æggeblommer - havde jeg lige
55 gr. god kakao
2 tsk vaniljesukker
2 tsk bagepulver
2 dl mælk
250 gr mascarpone
Det hele kommer i en røremaskinens skål, men en håndmixer kan også bruges, og røres ved højeste hastighed i ca. 3 min.
Bages i en springform (22 cm) ved 175 gr i ca 35 min. Den skal være gennembagt, men heller ikke mere.
Drysses med flormelis
Serveret med en hjemmelavet Kaffeis, Honningsyltede valnødder og en kirsebærsirup.
Og den smagte rigtig godt. Egentlig synes jeg den var bedst lun. Men er en smagssag. Og jeg vil også tro, at smagen har sat sig endnu mere i morgen.
Se flere opskrifter:
Den du ved nok kage med lækker kokostopping
Bedstefar med skæg kage med marengs og kokos
Skriv din kommentar her