MADBLOG & LIVSSTIL

Selvom jeg egentlig trives fint med at holde ferie, kan jeg ikke ændre ved at det snart er hverdag igen. Og heldigvis, for lidt savner jeg nu også arbejdet.

I dag er pakke-jule-pynt-væk-dag og så skulle der også en ny forsyning af hjemmebagt brød i fryseren. Det med at bage går jo som en leg – er det fordi jeg godt kan li’ det? – , men julepynten holder det lidt hårdere med. Jeg har fået juletræet væk. Og hold da helt op, så mange nåle der kan drysse af sådan et træ. Godt det ikke skulle stå ret meget længere. Jeg har da også fået det meste julehalløj væk, men der hænger stadig lidt hist og pist. Godt jeg har weekenden til at få alt samlet og pakket ned.

Lige nu sidder jeg og planlægger næste uges menuer. Og så er det dejligt med kaffe og friskbagt brød til. Hygge på en mørk og meget blæsende januar-dag.

ostemad_agurk
Mit PeanutsBrød
50 gr gær
7 dl. vand
300 gr Ølands Fuldkornsmel
ca. 400 gr hvedemel
1 spsk sukker
1 spsk salt
100 gr peanuts (er de meget salte, så juster mængden af salt)
1 dl. olie

Rør gæren ud i vandet, og tilsæt ølandsmel, sukker, salt og olie. Tilsæt peanuts og hvedemel lidt ad gangen. Ælt dejen i mindst 15 min. Det er klar en fordel med en røremaskine – ellers er det bare at bruge mullerne.

Når dejen er glat og elastisk sættes den til hævning ca. 3 timer.

Slåes op til 2 brød og efterhæver ½ time, inden de pensles med sammenpisket læg og  kommes i en 280 grader varm ovn. Sænk temperaturen til 200 grader når brødet kommer ind i ovnen.

Bages til det er lysebrunt og lyder hult når man banker under bunden af brødet.

Så er der frisk franskbrød til hele familien, – og hvem vil ikke være vilde med det 😉

peanuts_broed_2

PS. det andet brød jeg bagte var med en sjat øl. Men det får du opskriften på i morgen.

print

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Flere
opskrifter