MADBLOG & LIVSSTIL

Funklende Granatæbleis i chokoladekugle

Granatæbleisen fik vi nytårsaften 2014.

Jeg synes granatæblekerner giver en smuk rød farve. De er godt nok lidt svære at få ud, og passer man ikke på, har man røde stænk over hele køkkenet. Men det giver nu en dejlig og flot is. Selve isen er utrolig nem, ja jeg tror ikke den findes nemmere. Og så har den ikke en fed smag af fløde. De hvide chokoladeskaller kan nemt skiftes ud med flødechokolade. Jeg synes bare det hvide står så godt til den kraftige røde farve.
Har du ikke lige silikoneforme med halvkugler, kan chokoladen støbes i muffinsforme og en kugle is kommes heri. Eller man kan nøjes med at rive lidt chokolade ud over den færdige is.

250 gr god hvid chokolade
1 stor granatæble (250 gr kerner)
150 gr sukker
1½ dl fløde
1½ dl mælk
Saften af ½ citron

Start med at smelte chokoladen og fordel den i 8 silikoneforme der har facon som en halvkugle. Sæt dem væk s¨de kan stivne.

Bank på granatæblet med bagsiden af en ske så kernerne løsner sig. Skær æblet over og kom den ind i en stor pose. Bank nu kraftigt på bagsiden, så kernerne kommer ud. De sidste lirkes forsigtigt ud.
Tag 2 spsk kerner fra til pynt, og kom resten i blenderen. Kør med blenderen, og kom det op i en si. Pres det igennem, så saften kommer ned i en skål og kernerne kan smides ud.
I skålen med granatæblesaften blandes sukker, fløde og mælk og det piskes let sammen med saften af den ½ citron.
Kør på ismaskinen.

Når chokoladeformene er stivnet, vendes de forsigtigt ud. I den ene halvdel sprøjtes den frosne is i et pænt lag, og det hele kommes i fryseren. Her kan det stå klar til servering.

Tag isen ud 10 min inden servering, og pynt med friske granatæblekerner. Drys evt. med lidt spiseligt sølvglimmer eller lakridspulver.

Må I alle få en fantastisk nytårsaften og hold på hat og briller!

Mere indhold til dig

Skriv din kommentar her

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *