• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Jensens Madblog
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
×
Jensens Madblog » Frokost & Forret » Frokost » Bistrosalat

Bistrosalat

Udgivet: 24. apr. 2018. Af: Ellen Jensen. Opdateret: 9. feb. 2023.

Åh altså, der var mega krise her i aftes. Jeg har en vane med, at sætte min kop kaffe på en bakke i sofaen, så jeg lige kan nå den når jeg sidder med benene godt trukket op og læser. MEN det er slut nu!
For i aftes skete det der bare ikke måtte ske, - jeg væltede kaffen ud i sofaen. Vel og mærket vores nye lyse sofa som vi fik for 3 mdr. siden. Jeg var dog også hurtig til at reagere, så jeg fik med køkkenrulle, klude og vand suget og vasket, så man ikke kan se det mere. Pyha jeg blev nervøs, men godt det gik godt.
Så i dag sidder jeg med koppen på bordet, og det gør jeg fremover. Af skade bliver man klog, ville min mor have sagt.

Ellers har vi et lille projekt igang i denne uge. Det er SALAT-UGE, hvor vi "kun" spiser salat hver aften. Ikke kedelig salat, men alle mulige forskellige. I går var det med nye kartofler (fra egypten) og fisk, og i dag har det været med sprødstegt tørsaltet bacon (pancetta). Maven er meget glad og vi har det også godt med masser af grønt og mere let mad.

[ingredients title="Bistrosalat"]
2 personer

  • ¼ fintsnittet spidskål
  • 1 god håndfuld blandede salatblade
  • 1 håndfuld fintsnittet icebergsalat
  • 1 lille broccoli
  • 2 forårsløg
  • 2 kogte kolde æg
  • 300 gr bacontern /pancetta tern
  • 1 håndfuld små tomater
  • 1 spsk mayonnaise
  • 2 spsk olie
  • 2 spsk Granatæble balsamico
  • 2 spsk ahornsirup
  • salt og peber

Gør alle grøntsager rene og snit eller skær dem. Broccoli deler du i små buketter og kommer i en gryde med vand der knap dækker. Når vandet koger hældes det hele i en si og broccolibuketterne får lov til at dryppe af og køle af. Det gør jeg for at kålen får sin flotte grønne farve, og de ikke er helt rå. Men giv dem endelig ikke længere, end de stadig knaser.

Bland alle dele undtagen æg og bacon.

De kogte æg hakkes og drysses over salaten. Bacon steges sprødt og lækkert og afkøles lidt inden de drysses over salaten.

Bland ingredienserne til dressing og servér til eller hæld over lige inden servering.

Et lækkert brød til gør det hele perfekt.

[/ingredients]

Mere inspiration

  • verdens bedste æggekage
    Æggekage på pande med lækker salat
  • billede til hjemmelavet pizza
    Hjemmelavet pizza - smidig pizzadej
  • Søde porrer til forret
  • Spyd med pasta-pizza

Se mere indhold på bloggen

Efterårsferie

De lækreste Påskeæg!

Sommer og Ferie

Lammefestival ved Varde Ådal

Boller med risengrød

Bounty med karamelcreme

Nutella Pizza

Barndomsminder - Ischokolade

Læserinteraktioner

Skriv din kommentar her Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Søg i opskrifterne

Seneste opskrifter

  • Brunkål - den rigtige opskrift på karamelliseret kål
  • Wok med svinekød, kokosmælk og nudler
  • Skildpadde kys med chokolade skildpadder
  • Gulerodssuppe - nem opskrift på suppe med gulerødder
  • Hokkaidosuppe med bacon - opskrift på græskarsuppe
  • Æggekage på pande med lækker salat
  • Mørbradgryde med champignon og lækker mos
  • Grøntsagsgryde med karry og spidskål
  • Ølkage - nem krydderkage med hvidtøl
  • Hakkebøf med bløde løg og lækkert tilbehør

Copyright © 2025 · Jensens Madblog.