Kalvefrikassé med asparges

Jeg synes en gang kalvefrikassé med grøntsager, er rigtig forårsmad.  Er man så heldig, at man også kan få nye små gulerødder og nye kartofler, er det virkelig en forårsret.

Jeg har fået hvide asparges, dyrket på Samsø og som jeg fik frosne, men grønne smager også godt i retten. Rent faktisk kan man komme de grøntsager i, som man har lyst til, eller som man har i haven.

Kalvefrikassé
5oo gr. kalvebov eller tykkam
4 forårsløg
4-6 gulerødder
asparges (mine er fra Samsø)
50 gr smør
3 spsk mel
1 dl fløde
1 god dusk persille

Kom kalvekød i tern, toppen af forårsløg og 2 gulerødder i en gryde og kom vand ved, så det dækker. Kom salt og peber ved, og lad koge sagte ca. 1 time eller til kødet er mørt.

Fisk kød og grønt op af gryden, og kom resten af gulerødderne, i tern eller skiver, samt asparges i gryde og kog 10 min. Tag også dem op, men gem suppen.

Smelt 50 smør i en gryde, tilsæt mel og pisk det til en jævn og glat masse. Kom fløden samt suppen fra kødet ved efterhånden, så mens der piskes godt for hvergang så klumper undgåes. Bliv ved, indtil den har den rette konsistens.

Smag til, og kom kød og grøntsager i saucen. Drys med persille ved servering.

Smager fantastisk med nye kartofler – sol, forår og snart sommer….

Print

Skriv gerne en kommentar - det gør mig altid glad.

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*