• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Jensens Madblog
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
×
Jensens Madblog » Hoved- & Småretter » Kødretter » Kalvefrikassé med asparges

Kalvefrikassé med asparges

Udgivet: 5. maj. 2013. Af: Ellen Jensen. Opdateret: 9. feb. 2023.

Jeg synes en gang kalvefrikassé med grøntsager, er rigtig forårsmad.  Er man så heldig, at man også kan få nye små gulerødder og nye kartofler, er det virkelig en forårsret.

Jeg har fået hvide asparges, dyrket på Samsø og som jeg fik frosne, men grønne smager også godt i retten. Rent faktisk kan man komme de grøntsager i, som man har lyst til, eller som man har i haven.

Kalvefrikassé
5oo gr. kalvebov eller tykkam
4 forårsløg
4-6 gulerødder
asparges (mine er fra Samsø)
50 gr smør
3 spsk mel
1 dl fløde
1 god dusk persille

Kom kalvekød i tern, toppen af forårsløg og 2 gulerødder i en gryde og kom vand ved, så det dækker. Kom salt og peber ved, og lad koge sagte ca. 1 time eller til kødet er mørt.

Fisk kød og grønt op af gryden, og kom resten af gulerødderne, i tern eller skiver, samt asparges i gryde og kog 10 min. Tag også dem op, men gem suppen.

Smelt 50 smør i en gryde, tilsæt mel og pisk det til en jævn og glat masse. Kom fløden samt suppen fra kødet ved efterhånden, så mens der piskes godt for hvergang så klumper undgåes. Bliv ved, indtil den har den rette konsistens.

Smag til, og kom kød og grøntsager i saucen. Drys med persille ved servering.

Smager fantastisk med nye kartofler - sol, forår og snart sommer....

Mere inspiration

  • Koteletter i fad
  • Citron Koteletter & Salat
  • Flæskesteg med fyld
  • Grøntsager i Sennepssauce

Se mere indhold på bloggen

Glaseret hamburgerryg med kartoffelmos

Tante Diddes Brune kager

Rester med kartoffelmoslåg

Nissernes Marcipanknas

Kardemomme og kylling

Romkonfekt man bliver afhængig af

Bastogne småkager

En sjat øl og lidt mel

Læserinteraktioner

Skriv din kommentar her Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Søg i opskrifterne

Seneste opskrifter

  • Brunkål - den rigtige opskrift på karamelliseret kål
  • Wok med svinekød, kokosmælk og nudler
  • Skildpadde kys med chokolade skildpadder
  • Gulerodssuppe - nem opskrift på suppe med gulerødder
  • Hokkaidosuppe med bacon - opskrift på græskarsuppe
  • Æggekage på pande med lækker salat
  • Mørbradgryde med champignon og lækker mos
  • Grøntsagsgryde med karry og spidskål
  • Ølkage - nem krydderkage med hvidtøl
  • Hakkebøf med bløde løg og lækkert tilbehør

Copyright © 2025 · Jensens Madblog.