Citron Creme Brûlée med marengs

Citron Creme Brûlée med marengs

Sidste dag i påsken, så skal der da lidt sødt til at slutte en fantastisk påskeferie. Creme brûlée er ret sød, så citronen klæder den perfekt. Men så kommer der lige en topping af blødt marengs på, og Jens var vild med den søde dessert.

creme-brulee-citron-marengs-29Jeg har en opskrift på desserten med kun æggeblommer her på bloggen, men denne gang valgte jeg at bruge et helt, æg også. Det er faktisk en ret nem dessert, som gerne må laves dagen – eller endda 2 dage – i forvejen. Så er det kun lige marengsen der skal på og brændes lige inden servering.

Lav endelig ikke din Creme brûlée for flad. Så bliver det nemt til en sød æggekage, og det er ikke meningen. Den skal mere være som en let fast creme.

creme-brulee-citron-marengs-24Citron Creme brûlée (4 portioner)
3 æg
4½ dl fløde
2 øko citroner
140 gr sukker
2½ æggehvide +1½ dl flormelis

Pisk æg, fløde og sukker sammen med en gaffel. Sukkeret skal være opløst. Kom skal og saft af citronen i, og pisk til det er en glat creme. Den tykner ganske let. Hæld cremen op i 4 ildfaste forme og stil i køleskabet, gerne natten over. Så vil luftboblerne være væk, ellers skal du til at “fiske” dem op.

Bag dine desserter i en 125 grader varm ovn i ca. 45 min. De skal være lidt blævrede i midten endnu, når de tages ud, endelig ikke faste.

Sæt creme brûléerne på køl til de skal bruges.

Lige inden servering piskes æggehvider stive. Flormelis piskes i, lidt efter lidt, og der piskes til massen kan danne flotte toppe. Sprøjt ud på hver Creme brûlée i toppe. Brænd med en bundselbrænder, så overfladen bliver flot brændt. Alternativt, kan de sættes i en bradepande, der fyldes halvt op med iskoldt vand, og sættes under grillen til de er brune. Det går hurtigt, så pas på.

creme-brulee-citron-marengs-34

Print

4 Comments

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*