MADBLOG & LIVSSTIL

Squash syltet som Asier

Anne Hjernøe har en super nem og god opskrift på syltede squash eller asier. Den har jeg brugt til mine, som jeg har fået på glas, så der er lidt til senere. Åh hvor kunne jeg lige klemme en leverpostejmad med asier ned lige her og nu! Men de skal lige trækker smagen, ingen jeg smager på dem. I mens kunne jeg jo passende vise dig opskriften, så du også kan få syltet.

[ingredients title="Squash syltet som asier"]
4 gode glas syltet

 • 1 kg squash
 • 4 tsk. salt
 • ½ l lagereddike
 • 300 g sukker
 • 1 spsk. gule sennepskorn
 • 4 stk. stjerneanis
 • 10 stk. sorte peberkorn
 • et par (eller 5) kviste frisk timian - jeg brugte citrontimian

Dag 1:
Skræl squash og skær dem i både. Skrab kernerne ud og skær dem i strimler som asier. Kom dem i en skål og drys salt over. Vend rundt så de alle får lidt salt. Lad nu skålen stå køligt og tildækket til næste dag.

Dag 2:
Hæld væden fra squash og skyl dem godt i iskoldt vand. Dryp skiverne godt af.

Kom eddike, sukker, sennepskorn, anis, peberkorn og timian i en gryde og kog det lige op. 4 glas skylles godt i vodka eller anden neutral spiritus, inden de afdryppede squashstrimler fordeles heri. Kom den varme lave over og luk straks glassene.

Det var det hele, så er det bare at gemme glassene et køligt og mørkt sted.

Bruger du atamon, kan de holde sig i flere måneder, ja helt til næste år. Jeg har lidt spiritus ved, så de holder fint i et par måneder.

[/ingredients]

Mere indhold til dig

6 reaktioner

  1. Hej Bjørn
   Nej du kan sagtens springe over, og så istedet smage lagen til med lidt salt.
   Håber de bliver gode.

 1. Jeg skyller ALTID glas i spiritus når jeg sylter (også marmelade)
  Brombærmarmelade i whisky-skyllede glas smager pragtfuldt (indrømmer de sidste dråber kommer op i marmeladen og alkoholen koger ud - hvis det skal være neutralt bruger jeg snaps
  Mit sylteri holder ALTID hele sæsonen i bunden af et skab
  Det er da luksus at have Rødbeder, Squash, Asier og Marmelade til hele vinteren

Skriv din kommentar her

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *