Squash syltet som Asier

Squash syltet som Asier

Anne Hjernøe har en super nem og god opskrift på syltede squash eller asier. Den har jeg brugt til mine, som jeg har fået på glas, så der er lidt til senere. Åh hvor kunne jeg lige klemme en leverpostejmad med asier ned lige her og nu! Men de skal lige trækker smagen, ingen jeg smager på dem. I mens kunne jeg jo passende vise dig opskriften, så du også kan få syltet.

Squash syltet som asier


4 gode glas syltet

  • 1 kg squash
  • 4 tsk. salt
  • ½ l lagereddike
  • 300 g sukker
  • 1 spsk. gule sennepskorn
  • 4 stk. stjerneanis
  • 10 stk. sorte peberkorn
  • et par (eller 5) kviste frisk timian – jeg brugte citrontimian

Dag 1:
Skræl squash og skær dem i både. Skrab kernerne ud og skær dem i strimler som asier. Kom dem i en skål og drys salt over. Vend rundt så de alle får lidt salt. Lad nu skålen stå køligt og tildækket til næste dag.

Dag 2:
Hæld væden fra squash og skyl dem godt i iskoldt vand. Dryp skiverne godt af.

Kom eddike, sukker, sennepskorn, anis, peberkorn og timian i en gryde og kog det lige op. 4 glas skylles godt i vodka eller anden neutral spiritus, inden de afdryppede squashstrimler fordeles heri. Kom den varme lave over og luk straks glassene.

Det var det hele, så er det bare at gemme glassene et køligt og mørkt sted.

Bruger du atamon, kan de holde sig i flere måneder, ja helt til næste år. Jeg har lidt spiritus ved, så de holder fint i et par måneder.

Print

4 Comments

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*