Et farsbrød med topping, lavet i damp koger i ovnen. Men et ganske almindeligt ildfast fad kan også bruges.
Farsbrød
600 gr svinefars
1 del rasp
1 æg
½ dl vand
Fintrevet løg
Salt, peber, persille
Alt blandes godt sammen og lægges midt i et smurt fad.
Topping
5-6 kartofler
1 stor gulerod
Kartofler skæres i mindre tern og lægges udenom farsen.
Gulerødder skæres i skiver og lægges ovenpå farsen
Sovs
30 smør
2 spsk mel
mælk
salt og peber
Smørret smeltes og melet røres i. Spæd med mælk, til sovsen er som den skal være.
Smag til med salt og peber.
Sovsen hældes over kartofler og fars. Lidt tørret kviste timian lægges øverst.
I næste fad i dampkogeren kommes gulerødder, der er skåret i stave.
Eller de dampes i en gryde, hvis du laver det andet i et alm. ildfast fad.
Sættes i ovnen i 1 time.
Skriv din kommentar her