De ser jo dejlige ud og ligner næsten bagerens, men helt så gode var de alligevel ikke. Jeg synes de er for tunge og bastante.
Men opskriften skal I nu ha alligevel.
Fordejen:
2½ dl koldt vand
35 gr økologisk gær
500 gr hvedemel
Det hele æltes samen til en meget bastant dej. Den var næsten umulig at ælte, så fast var den. Jeg var fristet til at komme mere vand i, men holdt mig alligevel til opskriften.
Skal hæve køligt i 12 timer.
Dejen:
8 del koldt vand
3 dl. surdej ( havde jeg ikke, så kom 2 dl vand i istedet for)
300 gr fint durummel
1,1 kg hvedemel
35 gr salt
Det hele æltes godt sammen med fordejen, hviket var meget meget svært. Men det lykkedes da til sidst. Godt jeg havde en røremaskine, uden er det umuligt.
Hæves nu ved køkkentemperatur i 30 min, hvorefter de formes til rundstykker. 30 stk kan der blive af portionen.
Efterhæves i ca. 1-2 timer, pensles med sammenpisket æg og drysses evt med blå birkes.
Bages i ovnen ved 200 gr i ca 20 min. Undervejs smides en kop vand ind i ovnen, og lugen lukkes hurtigt igen.
Jette Thomsen
Du har jo også kommet vand i i stedet for surdej. Ikke så mærkeligt at de blev bastante. Surdej er jo et hævemiddel. Det kan ikke erstattes af vand. 😉