Salat Nicoise

Salat Nicoise

Tænk, at jeg midt i det faktisk ret så dejlige vejr, længes efter lidt køligere vejr. Altså bare om natten, for jeg synes det er ret så svært at sove i den varme. Vi har soveværelse på 1. sal i huset, hvor al varmen jo trækker op. Selvom jeg har skiftet dynen ud med kun et dynebetræk vender og drejer jeg mig, og har det varmt. Det er som om den varme luft omklamrer mig.
Den anden dag fik vi endelig en kort men god regnbyge, og det lige som vi sad i haven og drak kaffe. Men heldigvis havde vi parasollen, så mens der kom en ordentlig byge, sad vi under parasollen og hyggede. Bagefter dufter der fantastisk og det er som om hele haven bliver grønnere af lidt regn.
Men det er ikke nok. I mine højbede kniber det for mine frø at spirre, og jeg overvejer nu, om jeg skal have sået om. Jeg er ikke for flittig til at vande, og vand skal der til at de kan spirre.


I dag nød vi et glas bobler på terrassen da gemalen kom hjem fra dyrskue, hvor han havde været hele dagen for at gøre klar til noget udstilling. Så det var lige på sin plads at slappe lidt af med noget koldt i glasset. Og så er det, at jeg lige tænkte vi skulle have noget til boblerne, da det jo også var spisetid. Og hvad er mere nærliggende end salat. Er der andre end mig, der først vælger vin og derefter menu?

Det blev til en dejlig omgang Salat Nicoise, der både er smuk at se på, smager godt, er let i varmen og som tilmed mætter.

Salat Nicoise


2 personer

  • 1 dåse tun i olie
  • 1 håndfuld salat (ca. ½ hoved)
  • 1 håndfuld grønne bønner
  • 4 store tomater
  • 1 løg
  • 3 æg
  • ca. 200 gr kogte, kolde kartofler i skiver
  • 2 tsk dijonsennep
  • 1 spsk vineddike
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 tsk honning
  • 2 spsk sort Cavi-Art

Hæld tunen til til afdrypning. Den behøves ikke afdryppe så meget, blot lidt.
Kog æggene smilende og halver dem.
Kom bønnerne i kogende letsaltet vand, og giv dem lige et opkog inden du hælder dem over i en si for at dryppe og køle af.
Skær log i tern eller tynde skiver, og tomater i kvarte.

Fordel salaten på et fad og fordel kartofler, løg, tomater, tun og bønner ovenpå salaten. Læg de smilende æg øverst, evt. med en lille smule Cavi-art.

Pisk sennep, vineddike, olie, honning og cavi-art sammen til dressing, og server den til salaten sammen med noget lækkert brød.

Skal det være helt rigtigt, skal der også lidt oliven i salaten, men det havde jeg ikke lige i dag.

Print

Skriv gerne en kommentar - det gør mig altid glad.

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*