Sikke en flot lørdag morgen vi havde. Den var rigtig frostklar og dejlig. Man fik bare lyst til at være ude, men lidt koldt var der nu også. Heldigvis var der ingen vind, så det føltes ikke så koldt. Men er man ude i længere tid, kan man altså godt komme til at fryse, og hvad er så bedre end et glas rygende varm chokolade? Jeg har tilsat et nip chili i form af et nip Birds eye chilisalt.

Jeg er helt sikker på, at i mange byer vrimler der med mennesker, der er ude at handle julegaver. Julemanden og nisserne har også travlt i denne tid, og tænk hvor hurtigt han skal fra by til by. Det må være stressende at være julemanden 😉

jule-chokolade-drik-41-2

Jeg har julemusik i køkkenet, alt imens jeg går og eksperimenter med lidt julekonfekt, koger surrib og laver en dejlig krydret julechokolade. Det ene glas fik Jens serveret ude i værkstedet, og det synes han var en rigtig god overraskelse midt i arbejdet.

Julevarm Julechokolade (2 glas/kopper)
2½ dl mælk
1 kanelstand
3-4 nelliker
et nip Birds eye chilisalt
lidt revet appelsinskal (øko)
70 gr god chokolade
½ dl kogende vand
en lille spsk honning/rørsukker

jule-chokolade-drik-58-2

Kom krydderier i en gryde sammen med mælken. Bring til kogepunktet og tag af varmen. Lad det stå og trække ca. 10 min, eller indtil mælken har fået den smag du gerne vil have.
Bland kogende vand og chokolade i en gryde og lad chokoladen smelte. Si mælken ned i den smeltede chokolade og bring det hele til kogepunktet.

Jeg kom det hele i min mælkeskummer, så chokoladen fik et flot skum. En pisker kan også bruges, og det kan også drikkes helt uden skum. Pynt gerne med lidt chokoladedrys eller drys af kakao.

En dejlig varmende og julet glas chokolade.

jule-chokolade-drik-63-2

print

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Flere
opskrifter