• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Jensens Madblog
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
×
  • skildpadde kys
    Skildpadde kys med chokolade skildpadder
  • gulerodssuppe med torsk
    Gulerodssuppe - nem opskrift på suppe med gulerødder
  • hokkaidosuppe med bacon
    Hokkaidosuppe med bacon - opskrift på græskarsuppe
  • verdens bedste æggekage
    Æggekage på pande med lækker salat
  • mørbradgryde med champignon og paprika
    Mørbradgryde med champignon og lækker mos
  • grøntsagsgryde med hakket oksekød og spidskål
    Grøntsagsgryde med karry og spidskål
  • ølkage opskrift
    Ølkage - nem krydderkage med hvidtøl
  • hakkebøf med bløde løg
    Hakkebøf med bløde løg og lækkert tilbehør
  • millionbøf med pasta eller kjartoffelmos
    Lækker millionbøf med pasta eller kartoffelmos
  • et billede med kiksekage uden palmin
    Nem kiksekage - opskrift med eller uden palmin
  • makronkager med makroner
    Makronkager - små kager med makroner
  • luksus hindbærsnitter
    Luksus hindbærsnitter med crumble
Jensens Madblog: Forside » Hoved- & Småretter » Grød

Svamperissotto - cremet og lækker

Udgivet: 17. sep. 2014. Af: Ellen Jensen. Opdateret: 9. feb. 2023.

Ja det er ikke netop efterår man tænker på med det vejr vi har haft de sidste dage, men i følge kalenderen er det ved at være så vidt. Dermed også svampesæson. Jeg køber dog mine svampe, det er vist mere sikkert for mig. Risotto er en tung ret, så det er også en efterårsret, efter min mening. Og det smager bare godt.
Risotto er ikke svær at lave, man skal bare ikke have gang i andre ting samtidigt. Risotto kræver fuld opmærksomhed mens den laves, men så får du også en lækker og cremet risotto.

½ dl olivenolie
25 gr. smør
2 fed hvidløg
2oo gr. grødris eller allerbedst rigtige risottoris
100 gr svampe, allerbedst er Karl Johan svampe
2 dl hvidvin
1 liter grøntsagfond eller hønsefond
30 gr smør
70 gr revet parmesanost
evt. salt

Smelt smør og olie på en pande og svits de rensede og småtskårne svampe i fedtstoffet. Tag dem op når de er klar.
Kom nu risene på. Jeg havde ikke helt nok grødris, så der kom også lidt løseris i, men det blev godt alligevel.
Lad risene bliver gennemvarme, uden de tager farve eller brænder på.
Når risene er godt varme, hældes hvidvinen på og svampene tilsættes igen. Rør hele tiden rundt, stille og roligt.
Når risene har suget væden, uden at blive alt for tørre, tilsættes en kop fond  og der røres igen rundt. Fortsæt med at tilføje fonden efterhånden som risene suger væden. Det tager ca. 15 - 2o min. Smag på risene, nu skal de gerne være al dente.

Tilsæt til sidst det sidste smør og parmesanost. Rør rigtig godt rundt i risottoen nu. Man skal røre i cirkler, hvilket skal give den cremede konsistens. Rør store cirkler og derefter små. Gør dette indtil den er cremet og lækker. Bliver den for tør, kan der tilsættes lidt mere fond.
Lad risottoen stå med låg på i 5 min inden den serveres, - gerne med et drys persille og lidt mere revet ost.

Vi fik gode hjemmelavede kødboller til, og det smagte rigtig godt. Men den kan også spises med noget godt brød til.

Mere inspiration

  • Sundere Risalamande
  • Kold Morgenmadsgrød
  • Risret med karry og grøntsager
  • Risotto med grønkål og sojaperler

Se mere indhold på bloggen

Saftig æblekage med marcipan

Sommersalat med kartofler

Salte æbleskiver med Tunmousse

Foccaciabrød med rosmarin fra haven

Hindbærmarmelade med rom

Karameller med pistacienødder

Tante Diddes Brune kager

hakkebøf med bløde løg

Hakkebøf med bløde løg og lækkert tilbehør

Læserinteraktioner

Skriv din kommentar her Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Søg i opskrifterne

Seneste opskrifter

  • Skildpadde kys med chokolade skildpadder
  • Gulerodssuppe - nem opskrift på suppe med gulerødder
  • Hokkaidosuppe med bacon - opskrift på græskarsuppe
  • Æggekage på pande med lækker salat
  • Mørbradgryde med champignon og lækker mos
  • Grøntsagsgryde med karry og spidskål
  • Ølkage - nem krydderkage med hvidtøl
  • Hakkebøf med bløde løg og lækkert tilbehør
  • Lækker millionbøf med pasta eller kartoffelmos
  • Nem kiksekage - opskrift med eller uden palmin

Copyright © 2023 · Jensens Madblog.