Varm oksekødssuppe på en stormdag.

Det har stormet og rusket udenfor det sidste 1½ døgns tid. Så det er lige vejr til en gang god mættende suppe.

Oksekødssuppe

  • 2 store porrer
  • 4 gulerødder
  • 2 persillerøder
  • 2 store pebersnacks
  • 2 rødløg
  • 800 gr hakket mager oksekød
  • 1 god håndfuld fuldkornsnudler/4-5 kartofler
  • 2 spsk paprika
  • salt, peber,
  • 2 tsk chili
  • 2 ds. hakkede tomater med basilikum og hvidløg
    1 dåse tomatpuré
  • 2-3 finthakkede hvidløg
  • 1½ liter (eller til det hele er dækket) okse- eller grøntsagsbouillon
    jeg hælde tit lidt mere vand ved efterhånden.

Alle grøntsager skæres i tern eller skiver, og svitses i en gryde i lidt olie.
Tages op mens kødet brunes, hvorefter det hele kommes tilbage i gryden.
Tomater og bouillon kommes ved, så det dækker helt.

Nu kan det stå og simre lige så længe du har tid. Jo længere det står, jo kraftigere suppe,

De sidste 10 min kommes nudlerne ved. Suppen kan jævnes lidt med maizena.

Serveres med en klat creme fraiche og en god flutes (som var købe flutes den dag, men dagen efter bagte jeg Kuvertbrød fra Gram Slot)

Velbekomme!

 

Print

3 Comments

Skriv gerne en kommentar - det gør mig altid glad.

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*