Det har stormet og rusket udenfor det sidste 1½ døgns tid. Så det er lige vejr til en gang god mættende suppe.
Oksekødssuppe
- 2 store porrer
- 4 gulerødder
- 2 persillerøder
- 2 store pebersnacks
- 2 rødløg
- 800 gr hakket mager oksekød
- 1 god håndfuld fuldkornsnudler/4-5 kartofler
- 2 spsk paprika
- salt, peber,
- 2 tsk chili
- 2 ds. hakkede tomater med basilikum og hvidløg
1 dåse tomatpuré - 2-3 finthakkede hvidløg
- 1½ liter (eller til det hele er dækket) okse- eller grøntsagsbouillon
jeg hælde tit lidt mere vand ved efterhånden.
Alle grøntsager skæres i tern eller skiver, og svitses i en gryde i lidt olie.
Tages op mens kødet brunes, hvorefter det hele kommes tilbage i gryden.
Tomater og bouillon kommes ved, så det dækker helt.
Nu kan det stå og simre lige så længe du har tid. Jo længere det står, jo kraftigere suppe,
De sidste 10 min kommes nudlerne ved. Suppen kan jævnes lidt med maizena.
Serveres med en klat creme fraiche og en god flutes (som var købe flutes den dag, men dagen efter bagte jeg Kuvertbrød fra Gram Slot)
Velbekomme!
Stefan
Perfekt - tak. Det er hermed min menu idag 🙂
admin
Ups undskyld jeg ikke har fået svaret, men skal hurtigt få sat lidt mængder på. Selvom jeg bare slumpede mig til det 🙂
Stefan
Hej,
Det ser godt ud - den kunne jeg godt tænke mig at lave. Kunne du ikke skrive mængdeforholdne i opskriften?
Har du evt. også opskriften på brødet?
Stefan