Gulerødder i hvidvin

Gulerødder er en fantastisk grøntsag, som kan tilberedes på mange forskellige måder. Den smager godt både rå og kogt, og dens sødme gør den også anvendelig til både desserter og bagværk.

Jeg lavede disse små gulerodstern blandet med mangotern, som tilbehør til en god bøf.

400-500 gr gulerødder
1 mango
2 dl hvidvin
frisk citrontimian
salt, peber

Af den ene gulerod, skæres meget tynde flager på langs. Brug en tyndskræller eller mandolin. De skal være papirs tynde. Rul dem sammen og læg dem i koldt vand til brug.

Skær gulerødder  i små fine tern, og kom dem i gryden sammen med hvidvin og kviste frisk citrontimian. Damp dem møre, ca. 10 min. De skal stadig have lidt bid.
Skær imens mangoen i små tern.

Tag gulerodsterne op af væden, og kog den lidt ind. Vend hurtigt både gulerod- og mangotern i væden og smag til med salt og peber.

Anret de tynde gulerodsflager i små ringe (kom dem først på et stykke køkkenrulle, så al vandet er dryppet af), og kom de glaserede tern i. Pynt med en kvist citrontimian.

Print

Skriv gerne en kommentar - det gør mig altid glad.

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*