• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Jensens Madblog
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
×
  • skildpadde kys
    Skildpadde kys med chokolade skildpadder
  • gulerodssuppe med torsk
    Gulerodssuppe - nem opskrift på suppe med gulerødder
  • hokkaidosuppe med bacon
    Hokkaidosuppe med bacon - opskrift på græskarsuppe
  • verdens bedste æggekage
    Æggekage på pande med lækker salat
  • mørbradgryde med champignon og paprika
    Mørbradgryde med champignon og lækker mos
  • grøntsagsgryde med hakket oksekød og spidskål
    Grøntsagsgryde med karry og spidskål
  • ølkage opskrift
    Ølkage - nem krydderkage med hvidtøl
  • hakkebøf med bløde løg
    Hakkebøf med bløde løg og lækkert tilbehør
  • millionbøf med pasta eller kjartoffelmos
    Lækker millionbøf med pasta eller kartoffelmos
  • et billede med kiksekage uden palmin
    Nem kiksekage - opskrift med eller uden palmin
  • makronkager med makroner
    Makronkager - små kager med makroner
  • luksus hindbærsnitter
    Luksus hindbærsnitter med crumble
Jensens Madblog: Forside » Hoved- & Småretter » Tilbehør

Gulerødder i hvidvin

Udgivet: 19. apr. 2014. Af: Ellen Jensen. Opdateret: 9. feb. 2023.

Gulerødder er en fantastisk grøntsag, som kan tilberedes på mange forskellige måder. Den smager godt både rå og kogt, og dens sødme gør den også anvendelig til både desserter og bagværk.

Jeg lavede disse små gulerodstern blandet med mangotern, som tilbehør til en god bøf.

400-500 gr gulerødder
1 mango
2 dl hvidvin
frisk citrontimian
salt, peber

Af den ene gulerod, skæres meget tynde flager på langs. Brug en tyndskræller eller mandolin. De skal være papirs tynde. Rul dem sammen og læg dem i koldt vand til brug.

Skær gulerødder  i små fine tern, og kom dem i gryden sammen med hvidvin og kviste frisk citrontimian. Damp dem møre, ca. 10 min. De skal stadig have lidt bid.
Skær imens mangoen i små tern.

Tag gulerodsterne op af væden, og kog den lidt ind. Vend hurtigt både gulerod- og mangotern i væden og smag til med salt og peber.

Anret de tynde gulerodsflager i små ringe (kom dem først på et stykke køkkenrulle, så al vandet er dryppet af), og kom de glaserede tern i. Pynt med en kvist citrontimian.

Mere inspiration

  • syltede rødløg
    Syltede rødløg på ingen tid
  • squash syltet som asier
    Squash syltet som asier
  • Baconkartofler med Trøffel Caviart
  • Pasta med Blomkålssovs

Se mere indhold på bloggen

Lakridskylling i wok

Gulerods-Tatar

Hurtig lørdags-frokost

Honningmarinerede Rosenkål

SMUKFEST og Meat Crawl

Krydderurter, rom og snaps

Æble-Chokolade Scones

Flotteste efterårssuppe

Læserinteraktioner

Skriv din kommentar her Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Søg i opskrifterne

Seneste opskrifter

  • Skildpadde kys med chokolade skildpadder
  • Gulerodssuppe - nem opskrift på suppe med gulerødder
  • Hokkaidosuppe med bacon - opskrift på græskarsuppe
  • Æggekage på pande med lækker salat
  • Mørbradgryde med champignon og lækker mos
  • Grøntsagsgryde med karry og spidskål
  • Ølkage - nem krydderkage med hvidtøl
  • Hakkebøf med bløde løg og lækkert tilbehør
  • Lækker millionbøf med pasta eller kartoffelmos
  • Nem kiksekage - opskrift med eller uden palmin

Copyright © 2023 · Jensens Madblog.