MADBLOG & LIVSSTIL

Fiskefilet med kål og mormordresing

Jeg nyder som regel at gå i køkkenet og finde på noget til aftesmaden, men enkelte gange, er der bare ikke tid eller energi til at få lavet en hel masse spændende. Det falder som regel sammen med, at der er meget travlt på arbejdet, samtidig med en masse andet her hjemme efter arbejdstid. I de perioder bliver det som det sikkert også gør mange andre steder, til pasta og kødsovs, æggekager, halv kedelige salater og sådan nogle hurtige middage. Men der er faktisk mulighed for nem aftensmad i travle perioder, og det benytter vi os gerne af. Så ved jeg at vi får sund og varieret mad alligevel.

Rigtig mange steder kan du nemlig bestille en måltidskasse med alt til middagsmaden i 2, 3 eller flere dage. Vi har her i huset tidligere prøvet måltidskasser fra Ret Nemt, og det var bestemt god mad. Lækkert og varieret mad. Der er også måltidskasser fra Coop, som er spændende, lækre og økologiske.

Men da vi jævnligt får leveret grønt og frugt fra Aarstiderne, faldt valget denne gang på en af deres måltidskasser. De har nemlig rigtig mange forskellige måltidskasser at vælge imellem, så der er noget for alle. Samtidig kan du også vælge hvor mange dage der skal være aftensmad til, samt til hvor mange personer. Og så er det økologisk, som vi her i huset sætter pris på. Jeg tjekkede hvilke retter der var i de forskellige kasser, og valget faldt denne ganng på en Kvikkasse.

Du kan finde et stort overblik over alle måltidskasser i Danmark hos Forbrugermagasinet.dk og læse alt om måltidskasser fra Årstiderne her.

De forskellige retter i  måltidskasserne er alle udviklet af dygtige kokke. Kvikkassens retter er udviklet af Louisa Lorang. Lækre måltider som kan tilberedes på ½ time. I kasserne er der gode og nemme grøntsager samt fisk og kød, der er hurtige at tilberede. Alt er med, og det eneste vi selv skulle have, var olie, soja og salt og peber. Selv opskrifterne for hver dag lå ligeledes i kassen.
Retterne var spændende med masser af smag, men hvor alle kan være med.

Som aftalt kom kassen eller kasserne onsdag morgen. En flamingokasse med is, så kød og fisk holdt sig fint frisk. I den anden, helt almindelige trækasse, var bla. grøntsager, ris og smagsgivere. Så var det blot at få det hele på plads.

Alle ingredienser til dag ét.

Det første måltid var med fine små fiskefileter af fladfisk. De var ikke store, men der var rigeligt at dem, og med kun ca. 2 minutter på panden, var de virkelig lækre. Portionen var så stor, at vi to mennesker ikke kunne spise det hele. Der var faktisk nok til frokost til den ene af os dagen efter. De andre 2 måltider vi har fået, passede fint. Vi blev rigelig mætte og det smagte super godt. Masser af smag, grøntsager og som lovet meget nemt og hurtigt at tilberede.

Jeg kan varmt anbefale at prøve en måltidskasse fra bla. Aarstiderne. Det er ikke sidste gang vi har gjort brug af det. Jeg sparer tid på indkøb, skal ikke tænke på hvad vi skal have til aftensmad, ved vi får varieret mad og masser af grøntsager, så det er da virkelig nem aftensmad.

I skal da også lige har opskriften, som fulgte med.

[ingredients title="Fiskefilet med kartofler og stegt kål med mormordressing"]
2 personer

 • 1 god håndfuld brøndkarse
 • 1 agurk
 • 1 pose kartofler (ca. 200 gr)
 • 1 spidskål (halveret på langs)
 • 1 dl fløde
 • 1 citron
 • 3 tsk sukker
 • 1 pakke fiskefileter
 • rugmel
 • smør til stegning
 • olie til stegning
 • salt og peber

Opskriften er lavet af Louisa Lorang og udgivet i samarbejde med Aarstiderne

Bring kartofler i kog i en gryde med vand, og kog dem til de er møre.

Gør grøntsagerne klar. Agurk skæres i tern, spidskål skæres ud på langs i kvarte.

Pisk fløden med 2-3 tsk. sukker og saften af ½-1 citron. Syren fra citronen vil få fløden til at tykne. Dressingen kender du sikkert, og hedder mormordressing.

Vend fiskefileterne i rugmel og steg dem på en pande med smør i ca. 1 min. på hver side, alt efter hvor tykke dine fileter er.

På en anden pande steger du spidskålen i smør og olie. Kålen skal have farve på alle sider. Steg ca 15 min.

Anret stegt kål med mormordressing, top med frisk brøndkarse og agurketern, og krydr med salt og gavmildt med sort peber. Spis med fisk og kartofler til.

[/ingredients]

Mere indhold til dig

Skriv din kommentar her

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *