MADBLOG & LIVSSTIL

Annonce3Mandag og køleskabet skal ryddes lidt op efter weekenden. Så er det, at man lige må være lidt kreativ, og få noget sat sammen. Og det lykkedes så godt, at den nok vil blive lavet igen, også selvom der ikke skal bruges rester.

Faarebrie-5

Jeg havde en Fårebrie fra Knuthenlund liggende, som jeg har glædet mig til at bruge, og det var lige den rigtige ost til mit projekt her. Brien er dejlig cremet og har en markant smag, uden dog at være stærk.

Knuthenlund skriver bla. om fårebrien:
“Fåreosten er håndlavet, håndopøst og omhyggeligt passet under modningsprocessen. Osten modner udefra og ind og er spiseklar 3-4 uger efter pakning. 
Knuthenlunds Fårebrie er blevet præmieret med sølvmedalje i Kåringen af Nordens Oste 2009. Desuden kåret som bedste fåreost i Premio Roma 2010 og 2011 samt bedste Internationale ost i 2011. Knuthenlunds fårebrie har ligeledes fået guldmedalje i konkurrencen Nordens Ost 2010 og 2011.”

Faarebrie-3

Burgerboller – gerne hjemmelavet
Seranoskinke
Baconskiver
Brie (traditionel eller fåre)
Pesto
Timian
Tomater, salat, agurk, løgringe

Faarebrie-1

Del bollerne og smør dem med pesto. Overdelen af bollerne gemmes til senere.

Kom seranoskinke på halvdelen af bollerne, skiver af brien og drys med timian. Slut af med et par skiver bacon. Kom dem i ovnen ved 200 grader i ca. 15 min til osten er smeltet. og baconen har taget farve.

Faarebrie-7

Inden servering pyntes med salat, tomatskiver, agurkeskiver og løgringe. Slut af med at lægge overdelen af bollen på. Velbekomme.

Faarebrie-6

 

2 reaktioner

  1. Brien giver en lidt anden smag end almindelig smelteost, men er rigtig god.

    Forårshilsner
    Ellen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Flere
opskrifter