MADBLOG & LIVSSTIL

Chokolade Fedtkager

Kender du det, at du er så meget træt om aftenen, at du slet ikke kan sove? Sådan har jeg det lidt for tiden. Jeg kan ligge flere timer om aftenen og vender og drejer mig, og irriterer mig over at jeg ikke kan sove. Så planlægger jeg lidt, og lidt mere og så ender det med jeg falder i søvn. Det er nu ikke fordi jeg er træt om morgenen, for jeg føler mig som udhvilet, men lidt irriterende er det nu.
Der er rigtig travlt på arbejdet, og meget der lige skal nåes inden vi går på juleferie på fredag. Og så er der jo det med julen her hjemme, jeg skal jo lige have en hel masse lavet. Så ja jeg er færdig når jeg smider mig i sofaen om aftenen. Men egentlig også en dejlig træthed. Og nu er der ikke mange dage til, at Jonas, Jeanne og lille Bodil kommer hjem på juleferie. Det bliver dejligt og hyggeligt.
Jeg kom i dag til at tænke på, da børnene var små. Vi fik risengrød d. 23. december, hvilken vores søn absolut ikke kunne lide. Men hvad han derimod syntes var sjovt, var når han sammen med storesøster gik op på ladeloftet med en stor skål risengrød med kanel og smørklat. Den var til nissen.
Og at se deres begejstrede ansigter, når de næste morgen fandt en tom tallerken, hvor der istedet lå lidt chokolade og et brev fra nissen, med tak for mad.

Vores katte levede godt den aften 😉

Julen giver også mange søde minder, som mange andre dage også giver. Men det er nok især traditionerne der gør, at man tænker tilbage i tiden.

Traditionerne er lige noget jeg piller lidt ved i dag. Det er nemlig de sønderjyske fedtnødder, som jeg har forsøgt mig med at komme rigtig chokolade i, istedet for kakao. Når en del af fedtet er skiftet ud med chokolade, bliver kagerne også mindre fedtede på overfladen og lidt mere sprøde.
[ingredients title="Chokolade Fedtkager"]

  • 125 svinefedt
  • 185 gr sukker
  • 300 gr mel
  • 65 gr chokolade
  • 1 æggeblomme
  • ½ tsk hjortetaksalt

Jeg lavede en portion med hvid chokolade og en portion med mørk chokolade, og synes faktisk dem med hvid chokolade er de bedste.

Smelt chokolade og fedt ved svag varme og lad det køle af. Kom blandingen i røreskålen og tilsæt resten af ingredienserne. Saml hurtigt dejen og læg den koldt en ½ times tid.
Tril kagerne til små kugler (ca. som en valnød) og tryk en let fordybning i bunden af dem.
Lægges på bageplade og bages ved 180 grader i ca. 10 min. De skal gerne krakkelere let, og ikke blive for mørke. Lad dem ligge lidt, inden de tages af pladen. De er meget skrøbelige lige når de kommer ud af ovnen.

[/ingredients]

Mere indhold til dig

Skriv din kommentar her

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *