Her får du en virkelig nem opskrift på en fantastisk blommekage. En let og fyldig kage med masser af blommer, der smager himmelsk godt.
Blommekage. Mums. Den er fantastisk.
Det er ren idyl, at dække op til kaffe i haven en dejlig sommerdag. Og når der så kommer friskbagt kage med blommer også, kan man da ikke andet end nyde det.
Kagen bages i en springform med en diameter på 22 centimeter, men kan også laves i en lille bradepande.
Se også: Salat med blommer og kylling
Blommekagen er en af traditionelle kager, og her får du vidunderlig opskrift på en skøn kage med blommer. Nok til 8 personer.
Opskrift på blommekage
Ingredienser
- 220 g rørsukker
- 150 g smør skal være blødt
- 3 hele æg
- 1,5 dl mælk
- 1 tsk bagepulver
- 220 g hvedemel
- 50 g mandler
- 75 g chokolade hakket
- 300 g blommer skåret i mindre stykker
- 2 tsk amarettosirup eller lidt mandellikør
Sådan gør du
- Til blommekage starter du med, at piske sukker og blødt smør grundigt, så det nærmest bliver som en creme.
- Æggene piskes derefter i et ad gangen.
- Bagepulver blandes med hvedemel og vendes i dejen skiftevis med mælken.
- Vend til sidst de hakkede mandler, chokolade og blommer i. Tilsæt også gerne lidt amarettosirup, men det kan udelades.
- Kom dejen i en form med bagepapir. Brug en form med en diameter på ca. 22 centimeter.
- Bag blommekagen ved 190 grader over- og undervarme i ca. 45 minutter, eller til den er gennembagt.
Tips
Lad den færdigbagte blommekage køle lidt af.
Drys kagen med flormelis inden servering. Kan også serveres med flødeskum, creme fraiche eller blødt vaniljeis.
Se også: Nem citronkage med citronglasur
Skriv din kommentar her