• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Jensens Madblog
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
×
Jensens Madblog » Kager » Blommekage - nem kage med blommer
blommekage opskrift
en lækker og hjemmebagt blommekage, der er meget nem at bage. Selvfølgelig en kage med masser af lækre blommer. Foto: Jensens-Madblog.dk.

Blommekage - nem kage med blommer

Udgivet: 21. aug. 2023. Af: Ellen Jensen. Opdateret: 21. aug. 2023.

Oversigt over indhold

  1. Her får du en virkelig nem opskrift på en fantastisk blommekage. En let og fyldig kage med masser af blommer, der smager himmelsk godt.
  2. Opskrift på blommekage
  3. Blommekage - nem kage med blommer
  4. Ingredienser
  5. Sådan gør du
  6. Tips

Her får du en virkelig nem opskrift på en fantastisk blommekage. En let og fyldig kage med masser af blommer, der smager himmelsk godt.

Blommekage. Mums. Den er fantastisk.

Det er ren idyl, at dække op til kaffe i haven en dejlig sommerdag. Og når der så kommer friskbagt kage med blommer også, kan man da ikke andet end nyde det.

Kagen bages i en springform med en diameter på 22 centimeter, men kan også laves i en lille bradepande.

Se også: Salat med blommer og kylling

Blommekagen er en af traditionelle kager, og her får du vidunderlig opskrift på en skøn kage med blommer. Nok til 8 personer.

Opskrift på blommekage

blommekage opskrift

Blommekage - nem kage med blommer

4.50 fra 2 stemmer
Print Del Pin Mail
Ret: Kager
Køkken: Dansk
Samlet tid: 1 time time
Antal: 8 personer
Author: Ellen Jensen

Ingredienser

  • 220 g rørsukker
  • 150 g smør skal være blødt
  • 3 hele æg
  • 1,5 dl mælk
  • 1 tsk bagepulver
  • 220 g hvedemel
  • 50 g mandler
  • 75 g chokolade hakket
  • 300 g blommer skåret i mindre stykker
  • 2 tsk amarettosirup eller lidt mandellikør

Sådan gør du

  • Til blommekage starter du med, at piske sukker og blødt smør grundigt, så det nærmest bliver som en creme.
  • Æggene piskes derefter i et ad gangen.
  • Bagepulver blandes med hvedemel og vendes i dejen skiftevis med mælken.
  • Vend til sidst de hakkede mandler, chokolade og blommer i. Tilsæt også gerne lidt amarettosirup, men det kan udelades.
  • Kom dejen i en form med bagepapir. Brug en form med en diameter på ca. 22 centimeter.
  • Bag blommekagen ved 190 grader over- og undervarme i ca. 45 minutter, eller til den er gennembagt.

Tips

Lad den færdigbagte blommekage køle lidt af.

Drys kagen med flormelis inden servering. Kan også serveres med flødeskum, creme fraiche eller blødt vaniljeis.

Se også: Nem citronkage med citronglasur

Mere inspiration

  • skildpadde kys
    Skildpadde kys med chokolade skildpadder
  • ølkage opskrift
    Ølkage - nem krydderkage med hvidtøl
  • et billede med kiksekage uden palmin
    Nem kiksekage - opskrift med eller uden palmin
  • makronkager med makroner
    Makronkager - små kager med makroner

Se mere indhold på bloggen

Æblekage med et twist

billede af chokolade kagemand

Nem chokolade kagemand til fødselsdag

Hyldebærtoddy der varmer

Blomkål med mormordressing

Iced Coffee de Luxe

Endelig sommer

Japansk Ramen med and

Italiensk Pastasalat

Læserinteraktioner

4.50 from 2 votes (2 ratings without comment)

Skriv din kommentar her Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Søg i opskrifterne

Seneste opskrifter

  • Brunkål - den rigtige opskrift på karamelliseret kål
  • Wok med svinekød, kokosmælk og nudler
  • Skildpadde kys med chokolade skildpadder
  • Gulerodssuppe - nem opskrift på suppe med gulerødder
  • Hokkaidosuppe med bacon - opskrift på græskarsuppe
  • Æggekage på pande med lækker salat
  • Mørbradgryde med champignon og lækker mos
  • Grøntsagsgryde med karry og spidskål
  • Ølkage - nem krydderkage med hvidtøl
  • Hakkebøf med bløde løg og lækkert tilbehør

Copyright © 2025 · Jensens Madblog.

Rate This Recipe

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.