MADBLOG & LIVSSTIL

Pyha nu er det altså nødvendigt med is, for at blive kølet ned. Bare det vil hold mindst 3 uger endnu, men tvivler godt nok. Der må gerne være lidt køligere i ugen hvor der er SMUK fest, men intet regn. Om der er sol eller overskyet er helt lige meget, det er bare regnen jeg gerne vil undvære. Jeg har overvejet at købe nyt regntøj, for når jeg investerer i noget, får jeg sikkert ikke brug for det. Så kan jeg tænke at det var spildte penge – og nyde at det ikke kom i brug. Men nu skal jeg nyde solen og varmen, mens den er her og ikke tænke de værste tanker.

avocado-is-43-2
Jeg har faktisk i nogen tid tænkt at jeg ville lave is med avocado. Og da jeg fik en posefuld avocadoer fra Årstiderne, var det helt oplagt at komme igang. Og jeg er faktisk overrasket over, at de er så gode. Selvom der er fløde i, og avocadoerne er ret fede, fornemmer jeg ikke den fedme. Og med chokolade over, som netop er landet fra tyskland, er de nu ikke dårlige når der skal hygges under parasollen.

Jeg har lavet ispinde af isen, men den kan sagtens laves i en form og kugles op når man skal spise den.

1 helt æg
1 æggeblomme
50 gr sukker
2 dl piskefløde
2 avocado
saft af en citron
100 gr grofthakket chokolade

Pisk det hele æg + æggeblommen rigtig godt med sukker, så det bliver hvidt og skummende.
Pisk fløden til flødeskum.
Del og fjern stenen i avocadoerne og tag indmaden ud, som kommes i blenderen sammen med saften af en citron. Blend til det bliver den helt glat masse.
Hak chokoladen groft.
Bland nu alle dele forsigtigt men også godt sammen, inden det kommes i en form og stilles i fryseren i mindst 4 timer.

avocado-is-06-2
Da mine var godt frosne, smeltede jeg 150 gr chokolade og dyppede ispindene heri.  Chokoladen størkner jo dejligt hurtigt, så de atter kan komme i fryseren.

Isen har enn dejlig lysegrøn farve. Sådan en rigtig forårsgrøn. Hvis man vil lave dem lidt mindre fede, kan fløde udskiftes med mælk (som jo ikke kan piskes til skum), men så skal man huske at røre isen igennem ca. hver ½ time til det er godt grødet.

avocado-is-32-2

print

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Flere
opskrifter