MADBLOG & LIVSSTIL

Lyder det anderledes? Det er det også. Jeg fik en idé og den blev ført direkte på middagsbordet i aften. Man kan lave burgere med f.eks. boller og med selleri, så hvorfor ikke også med skiver af græskar. Jeg har købt et ret stort græskar, så det er faktisk på bordet hver aften. Disse her blev rigtig gode, og jeg blev faktisk overrasket over, hvor godt det blev. En let og sund middag, som vi helt sikkert skal have igen.

8 gode skiver græskar, uden skræl og gerne stukket ud i cirkler (diameter ca. 8 cm og tykkelse ca. 2 cm)
graeskar-bagt4 gode fiskefileter
æg og rasp til evt. panering
tomater
agurk
syrligt æble
spinatblade ell. salat
citron-olie
chili-olie
salt og peber
evt. hakkede mandler

Græskaren skæres til, så det bliver pæne runde skiver. Læg dem på en bageplade med papir og pensl med chili olie (eller alm) og krydr med salt. Sættes i en 200 grader varm ovn i ca. 20 min. Jeg synes skiverne gerne stadig må have lidt bid, så mærk efter en gang imellem.

Fiskene steges på en pande med lidt citronolie – vil du helst have med panering, gør du det 🙂
Skær tomater, æble og agurk i skiver og gør spinatblade eller salat klar.

Saml det hele som du vil samle en burger, dog ikke med ketchup. Jeg gav det et par dråber citronolie og lidt ekstra drys chili for at tilføre lidt smag og syre.  Drys gerne lidt hakkede mandler i burgeren tilsidst.
fiske-graeskar-burger

Undskyld billederne. Måske jeg burde ønske mig en “paraply” til jul, så billederne kan bliver gode selvom lyset ikke er for godt om vinteren.

print

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Flere
opskrifter