• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Jensens Madblog
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
×
  • skildpadde kys
    Skildpadde kys med chokolade skildpadder
  • gulerodssuppe med torsk
    Gulerodssuppe - nem opskrift på suppe med gulerødder
  • hokkaidosuppe med bacon
    Hokkaidosuppe med bacon - opskrift på græskarsuppe
  • verdens bedste æggekage
    Æggekage på pande med lækker salat
  • mørbradgryde med champignon og paprika
    Mørbradgryde med champignon og lækker mos
  • grøntsagsgryde med hakket oksekød og spidskål
    Grøntsagsgryde med karry og spidskål
  • ølkage opskrift
    Ølkage - nem krydderkage med hvidtøl
  • hakkebøf med bløde løg
    Hakkebøf med bløde løg og lækkert tilbehør
  • millionbøf med pasta eller kjartoffelmos
    Lækker millionbøf med pasta eller kartoffelmos
  • et billede med kiksekage uden palmin
    Nem kiksekage - opskrift med eller uden palmin
  • makronkager med makroner
    Makronkager - små kager med makroner
  • luksus hindbærsnitter
    Luksus hindbærsnitter med crumble
Jensens Madblog: Forside » Sæson » Påske

Tinas Guldkage til Påsken

Udgivet: 28. mar. 2015. Af: Ellen Jensen. Opdateret: 9. feb. 2023.

Weekend, snart påske og gæster rundt om kaffebordet. Så er det at man skal bage påskekagerne. Det blev til 2 forskellige, men I får dem ad 2 omgange. I dag bliver det Guldkagen, som jeg har fået opskriften på af Tina Lindholm. Om det er en familieopskrift ved jeg ikke, men jeg ved at den smager helt fantastisk. En ren sukkerbombe, så man bliver helt sukkerhøj. Hvis der er noget der hedder sådan.  Mange kender sikkert kagen, men det er første gang jeg har bagt den. Men ikke sidste, det lover jeg.

Guldkagen
90 g smør
90 g sukker
120 g mel
3 tsk bagepulver
4 æggeblommer
1 hel æg
evt. et par dryp gul konditorfarve - det er vel påske 🙂

Marengs:
3 æggehvider
170 g sukker

Fyld:
¼ l piskefløde
grov mos af f.eks. abrikoser

Pisk æggeblommer, det hele æg og sukker til det er lyst og luftigt. Sigt mel og bagepulver sammen og kom det  i dejen sammen med det smeltede og afkølede smør, og rør forsigtig til det er blandet.
Hæld dejen i 2 smurte springforme (22cm). Brug gerne bagepapir, så er det nemmere at få den ud af formen bagefter.
Æggehvider piskes meget stive. Tilsæt sukkeret af 3-4 gang og fortsæt med at piske, til det er en tyk klistret masse, der danner "flotte isbjerge". Fordel marengsmassen  forsigtigt over dejen i de 2 forme.
Bages ved 180° i ca. 30 min.

Lægges sammen med flødeskum og abrikosmos.

 

Mere inspiration

  • blomme galette
    Blomme galette - fransk mørdejskage med blommer
  • TUC kage
    TUC kage pyntet med flødeskum og bær
  • billede med hjemmebagte kaffebrød
    Kaffebrød - mormors opskrift på sprød kage til kaffen
  • billede af ingenting, der er sønderjyske småkager
    Ingenting - opskrift på sønderjysk småkage

Se mere indhold på bloggen

gammeldags pandekager

Gammeldags pandekager - klumpefri pandekagedej

Uge 44

Nytårs Menu 2011

Blød kaffe med vanilje

Glaseret Kylling

Pinse og Bagte radiser

Pasta i Persillepesto

Ungarsk Dobos-Torta

Læserinteraktioner

Skriv din kommentar her Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Søg i opskrifterne

Seneste opskrifter

  • Skildpadde kys med chokolade skildpadder
  • Gulerodssuppe - nem opskrift på suppe med gulerødder
  • Hokkaidosuppe med bacon - opskrift på græskarsuppe
  • Æggekage på pande med lækker salat
  • Mørbradgryde med champignon og lækker mos
  • Grøntsagsgryde med karry og spidskål
  • Ølkage - nem krydderkage med hvidtøl
  • Hakkebøf med bløde løg og lækkert tilbehør
  • Lækker millionbøf med pasta eller kartoffelmos
  • Nem kiksekage - opskrift med eller uden palmin

Copyright © 2023 · Jensens Madblog.