• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Jensens Madblog
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
×
Jensens Madblog » Sæson » Påske » Tinas Guldkage til Påsken

Tinas Guldkage til Påsken

Udgivet: 28. mar. 2015. Af: Ellen Jensen. Opdateret: 9. feb. 2023.

Weekend, snart påske og gæster rundt om kaffebordet. Så er det at man skal bage påskekagerne. Det blev til 2 forskellige, men I får dem ad 2 omgange. I dag bliver det Guldkagen, som jeg har fået opskriften på af Tina Lindholm. Om det er en familieopskrift ved jeg ikke, men jeg ved at den smager helt fantastisk. En ren sukkerbombe, så man bliver helt sukkerhøj. Hvis der er noget der hedder sådan.  Mange kender sikkert kagen, men det er første gang jeg har bagt den. Men ikke sidste, det lover jeg.

Guldkagen
90 g smør
90 g sukker
120 g mel
3 tsk bagepulver
4 æggeblommer
1 hel æg
evt. et par dryp gul konditorfarve - det er vel påske 🙂

Marengs:
3 æggehvider
170 g sukker

Fyld:
¼ l piskefløde
grov mos af f.eks. abrikoser

Pisk æggeblommer, det hele æg og sukker til det er lyst og luftigt. Sigt mel og bagepulver sammen og kom det  i dejen sammen med det smeltede og afkølede smør, og rør forsigtig til det er blandet.
Hæld dejen i 2 smurte springforme (22cm). Brug gerne bagepapir, så er det nemmere at få den ud af formen bagefter.
Æggehvider piskes meget stive. Tilsæt sukkeret af 3-4 gang og fortsæt med at piske, til det er en tyk klistret masse, der danner "flotte isbjerge". Fordel marengsmassen  forsigtigt over dejen i de 2 forme.
Bages ved 180° i ca. 30 min.

Lægges sammen med flødeskum og abrikosmos.

 

Mere inspiration

  • skildpadde kys
    Skildpadde kys med chokolade skildpadder
  • ølkage opskrift
    Ølkage - nem krydderkage med hvidtøl
  • et billede med kiksekage uden palmin
    Nem kiksekage - opskrift med eller uden palmin
  • makronkager med makroner
    Makronkager - små kager med makroner

Se mere indhold på bloggen

Hyldebærmarengs med Æblekompot og Knas

Klatkage-vafler

Forloren Hare og Spidskålssalat

billede med banoffee pie

Banoffee Pie

Mars Cookies

Nøddetern ala konfekt

Mariager Saltcenter - Mad for Alle

Marineret Gris

Læserinteraktioner

Skriv din kommentar her Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Søg i opskrifterne

Seneste opskrifter

  • Brunkål - den rigtige opskrift på karamelliseret kål
  • Wok med svinekød, kokosmælk og nudler
  • Skildpadde kys med chokolade skildpadder
  • Gulerodssuppe - nem opskrift på suppe med gulerødder
  • Hokkaidosuppe med bacon - opskrift på græskarsuppe
  • Æggekage på pande med lækker salat
  • Mørbradgryde med champignon og lækker mos
  • Grøntsagsgryde med karry og spidskål
  • Ølkage - nem krydderkage med hvidtøl
  • Hakkebøf med bløde løg og lækkert tilbehør

Copyright © 2025 · Jensens Madblog.