MADBLOG & LIVSSTIL

Så er første dag på arbejdet efter ferien overstået, og det har ikke engang været slemt – faktisk tvært imod. I morges kom jeg også nemt op, så tror da bare jeg var helt klar.
Vejret er også blevet godt igen, men desværre kan vi ikke have dørene åbne og vinduerne skal kun være meget lidt åbne. Ellers tror jeg vores lille Felix ta’r på udflugt, og det er lige tidligt nok.
I denne uge, er gemalen ved at lave vores 3. terrasse, eller det vil sige, den bliver udvidet, så der bliver plads til et lidt større bord og et par stole mere. Det bliver et rigtigt godt hjørne, hvor man kan sidde og læse eller hygge sig. Vi når nok ikke at få så meget glæde af den i år, men der kommer jo mange somre endnu.

vietnamesisk-pickles-salat-10

flaskeJeg har jo lavet en masse saft af vores blommer, og i dag skulle jeg så have købt nogle flasker til saften. Men hold da op, der er vist også andre der har lavet saft, for der var næsten udsolgt af 1½ l’s  flasker med patentprop overalt. Jeg fik 4, men skal da meget gerne have nogle flere. Så er det lige, at man ville ønske at man bor i en større by, måske en med en Ikea butik. Der ved jeg de har dem. Jeg må bare på jagt, og mon jeg så ikke finder nogle stykker.
Men nu er det aftensmaden. Vi har fået denne skønne sprøde, sure og søde salat med gulerødder og agurker og et hint chili. Den minder og min mors agurkesalat, men denne her er så med lidt andet end kun agurker.

500 – 600 gr gulerødder og agurker
1 chili

2½ dl eddike
2½ dl vand
1½ dl sukker
2 tsk salt

Skær grøntsager i tynde stave og chilien i tynde skiver.
Kom eddike, vand, sukker og salt i en gryde og varm op, indtil sukkeret er helt smeltet. Afkøles lidt, inden det hældes over grøntsager.
Lad det hele trække mindst 1 time.

Si væden fra, inden servering. Smager fantastisk til f.eks. frikadeller. Vi spiser det som salat, men det kan også bruges som et sur/sød element til maden.

vietnamesisk-pickles-salat-09

 

print

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Flere
opskrifter