MADBLOG & LIVSSTIL

Fuldkornsdurum Madbrød

Dag 1:     
200 g rugmel
150 g  fuldkornsdurummel
150 g fuldkornshvedemel
4 dl vand (50°)

Rug-, fuldkornsdurum- og fuldkornshvedemel overhældes med det 50° varme vand, røres igennem og står tildækket ved stuetemperatur i minimum 12 timer.

Dag 2:
200 g hvedemel
25 g gær
1 tsk. sukker
1 dl lunkent vand
500 g surdej
2 tsk middelhavssalt

Hvedemelet kommes i et fad eller i røremaskine. Der formes en lille fordybning i melet. Gær og sukker opløses i vandet og blandingen hældes i fordybningen. Dejen røres sammen og hæver i 20 minutter.

Saltet drysses ud langs kanten af dejen og  den nu let syrnede dej fra 1. dag tilsættes. Alt æltes grundigt i minimum 10 minutter til dejen er blød og smidig. Det er en fordel at bruge røremaskine.

Der drysses lidt mel over dejen og fadet dækkes med plastfilm.  Dejen hæver til dobbelt størrelse ved stuetemperatur i ca. 45 minutter.

Dejen lægges ud på et let melet bord og deles i 6 lige store dele, som hver især formes til små, runde brød. De sættes med lukningen nedad på en bageplade beklædt med bagepapir. Brødene drysses let med mel og efterhæver på pladen i 40 minutter.

Der kan evt. tilsættes lidt krydderurter, for at give dem mere smag. Kan også drysset let med salt ind de sættes i ovnen.

Brødene bages i en forvarmet ovn ved 220° i 20 – 25 minutter. Stænk lidt vand ind i ovnen et par gange i løbet af de første 5 minutter.

Mere indhold til dig

Skriv din kommentar her

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *