• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Jensens Madblog
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
×
  • skildpadde kys
    Skildpadde kys med chokolade skildpadder
  • gulerodssuppe med torsk
    Gulerodssuppe - nem opskrift på suppe med gulerødder
  • hokkaidosuppe med bacon
    Hokkaidosuppe med bacon - opskrift på græskarsuppe
  • verdens bedste æggekage
    Æggekage på pande med lækker salat
  • mørbradgryde med champignon og paprika
    Mørbradgryde med champignon og lækker mos
  • grøntsagsgryde med hakket oksekød og spidskål
    Grøntsagsgryde med karry og spidskål
  • ølkage opskrift
    Ølkage - nem krydderkage med hvidtøl
  • hakkebøf med bløde løg
    Hakkebøf med bløde løg og lækkert tilbehør
  • millionbøf med pasta eller kjartoffelmos
    Lækker millionbøf med pasta eller kartoffelmos
  • et billede med kiksekage uden palmin
    Nem kiksekage - opskrift med eller uden palmin
  • makronkager med makroner
    Makronkager - små kager med makroner
  • luksus hindbærsnitter
    Luksus hindbærsnitter med crumble
Jensens Madblog: Forside » Supper
kold agurkesuppe
En nem og lækker agurkesuppe, der laves med masser af agurk. Foto: Ellen Jensen, Jensens-Madblog.dk.

Kold Agurkesuppe

Udgivet: 17. jul. 2013. Af: Ellen Jensen. Opdateret: 30. jul. 2023.

Sådan laver du en lækker og kold agurkesuppe. En nem og sommerlig suppe med agurk, der er god som en let aftensmad serveret med brød til.

Har du agurker i drivhuset, og kniber det med at finde på, hvad alle agurker skal bruges til, så prøv denne kolde  agurkesuppe.

En skøn og læskende suppe til en varm dag.

Giver ca. 1,4 l færdig suppe. (2-3 personer som hovedret)

2 store agurker
1 bdt. frisk mynte
1 kvist dild
2 forårsløg
6 dl kold hønsefond
400 g græsk yoghurt 2%
hvidløg
salt og peber

Skær agurker og forårsløg i mindre stykker, og kom det i blenderen sammen med den kolde hønsefond, yoghurt og mynten.

Blend til det er en jævn suppe, smag til med hvidløg, salt og peber og stil den i køleskabet til den skal serveres.

Pynt med lidt ristet skinke og et drys dild på.

Suppen skal serveres godt kold.

Server sprød serenoskinke eller brød til din agurkesuppe.

Se også: Agurkesalat i glas

Mere inspiration

  • et billede med jordskokkesuppe
    Cremet jordskokkesuppe med kantareller
  • billede med tomatsuppe
    Tomatsuppe - fyldig og lækker suppe med tomat
  • Iskold Blommesuppe
  • Japansk Ramen med and

Se mere indhold på bloggen

Flutes i skiver

Skal du bruge Flûtes nu?

Laks - Dild - Rygeost

Dadler, Marcipan og Kaffe.

Improviseret salat til grillpølserne

Nordisk mad og Smørrebrød

billede til gammeldags fastelavnsboller

Gammeldags fastelavnsboller med fyld

Dine egne Cup-Noodles

Madam Mangors Vaniljekranse

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Skriv din kommentar her Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  1. Anna Braasch

    juni 12, 2021 at 9:08 am

    Opskriften er meget nem, og resultatet er lækkert. Det fungerer også fint med dild i stedet for mynte.
    Skriv gerne hvor mange personer opskriften er beregnet til (der bliver ca 1,4 l færdig suppe af denne portion ingredienser).

    Svar
    • Ellen

      juni 12, 2021 at 9:43 am

      Hej Anna
      Hvor dejligt at du kunne bruge opskriften, inden vi ser os om, er det "agurketid" 🙂
      Jeg retter hurtigtst til, så der står mængde på opskriften. Tak fordi du gjorde mig opmærksom på det.

      God sommer til dig!

      Hilsen Ellen

      Svar

Primær Sidebar

Søg i opskrifterne

Seneste opskrifter

  • Skildpadde kys med chokolade skildpadder
  • Gulerodssuppe - nem opskrift på suppe med gulerødder
  • Hokkaidosuppe med bacon - opskrift på græskarsuppe
  • Æggekage på pande med lækker salat
  • Mørbradgryde med champignon og lækker mos
  • Grøntsagsgryde med karry og spidskål
  • Ølkage - nem krydderkage med hvidtøl
  • Hakkebøf med bløde løg og lækkert tilbehør
  • Lækker millionbøf med pasta eller kartoffelmos
  • Nem kiksekage - opskrift med eller uden palmin

Copyright © 2023 · Jensens Madblog.