• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Jensens Madblog
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
×
Jensens Madblog » Hoved- & Småretter » Sundt & Let » Kylling med røget mørbrad

Kylling med røget mørbrad

Udgivet: 29. jan. 2014. Af: Ellen Jensen. Opdateret: 9. feb. 2023.

Føj hvor er jeg ved at være træt af sne. Jeg synes det er dejligt, når der kommer lidt, men når det så også er bidende koldt og det fyger, er jeg knap så vild med det. Men sådan har det nu været de sidste dage, og egentlig kan jeg slet ikke klage. Det er jo kun ganske få dage vi har haft rigtig vinter.

Men når man så kommer hjem om eftermiddagen, godt forfrossen, er det nu dejligt at kunne sætte sig i en varm stue med et stort krus te, og lige læse lidt, inden der skal tænkes på aftensmaden. Jeg havde faktisk planer om, at jeg ville pakke lidt ned hver dag i denne uge, så det kunne komme over i huset, men gemalen har glemt at få kasserne med hjem, så det er ikke rigtig blevet til så meget. Men i næste uge er jeg nødt til det.

Nå, det var aftensmaden, og i dag stod der kylling på madplanen, og det blev til nogle skønne kyllingebryster i ovnen.

Kylling med røget mørbrad
2 kyllingebryster
ca. 10 skiver røget mørbrad
2 fed hvidløg
4 tsk sød sennep, gerne med krydderurter
2 tsk tørret basilikum, eller masser af frisk

Kyllingebrysterne lægges i et ildfast fad. Smør brysterne (hihi, hvis du er mand, mener jeg kyllingebryster) med sennep og drys helt finthakket hvidløg over. Kom basilikum over, og læg tynde skiver af mørbrad over til sidst.
Hæl lidt kyllingebouillon ved og sæt i ovnen i  30 min ved 200 grader.

Hvis du imens har lavet lidt fuldkornspasta og en smuk salat, er der klar til servering når de 30 min er gået.

Mangler du saucen, kan du røre skyr med finthakket hvidløg, rødløg og basilikum, og servere til.

Voila, - en sund smækker lækker middag på næsten ingen tid.

Mere inspiration

  • Sommersalat med kartofler
  • Snackpeber med fyld
  • Fiskefrikadeller med ost
  • Pasta med Blomkålssovs

Se mere indhold på bloggen

Portobellosvampe med asparges og pesto

Hjemmelavet burger

Rabarber Dessert

Kaffeis

Kødboller med sesam og salat

Godmorgen lørdag

Varm oksekødssuppe på en stormdag.

Sommerens dessertsuppe

Læserinteraktioner

Skriv din kommentar her Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Søg i opskrifterne

Seneste opskrifter

  • Brunkål - den rigtige opskrift på karamelliseret kål
  • Wok med svinekød, kokosmælk og nudler
  • Skildpadde kys med chokolade skildpadder
  • Gulerodssuppe - nem opskrift på suppe med gulerødder
  • Hokkaidosuppe med bacon - opskrift på græskarsuppe
  • Æggekage på pande med lækker salat
  • Mørbradgryde med champignon og lækker mos
  • Grøntsagsgryde med karry og spidskål
  • Ølkage - nem krydderkage med hvidtøl
  • Hakkebøf med bløde løg og lækkert tilbehør

Copyright © 2025 · Jensens Madblog.