MADBLOG & LIVSSTIL

Føj hvor er jeg ved at være træt af sne. Jeg synes det er dejligt, når der kommer lidt, men når det så også er bidende koldt og det fyger, er jeg knap så vild med det. Men sådan har det nu været de sidste dage, og egentlig kan jeg slet ikke klage. Det er jo kun ganske få dage vi har haft rigtig vinter.

Vindue-udsigt

Men når man så kommer hjem om eftermiddagen, godt forfrossen, er det nu dejligt at kunne sætte sig i en varm stue med et stort krus te, og lige læse lidt, inden der skal tænkes på aftensmaden. Jeg havde faktisk planer om, at jeg ville pakke lidt ned hver dag i denne uge, så det kunne komme over i huset, men gemalen har glemt at få kasserne med hjem, så det er ikke rigtig blevet til så meget. Men i næste uge er jeg nødt til det.

Nå, det var aftensmaden, og i dag stod der kylling på madplanen, og det blev til nogle skønne kyllingebryster i ovnen.

kylling-i-ovn-med-roget-morbrad

Kylling med røget mørbrad
2 kyllingebryster
ca. 10 skiver røget mørbrad
2 fed hvidløg
4 tsk sød sennep, gerne med krydderurter
2 tsk tørret basilikum, eller masser af frisk

Kyllingebrysterne lægges i et ildfast fad. Smør brysterne (hihi, hvis du er mand, mener jeg kyllingebryster) med sennep og drys helt finthakket hvidløg over. Kom basilikum over, og læg tynde skiver af mørbrad over til sidst.
Hæl lidt kyllingebouillon ved og sæt i ovnen i  30 min ved 200 grader.

kylling-med-morbrad-i-ovn

Hvis du imens har lavet lidt fuldkornspasta og en smuk salat, er der klar til servering når de 30 min er gået.

salat-gulerod-rosenkaal-appelsin

Mangler du saucen, kan du røre skyr med finthakket hvidløg, rødløg og basilikum, og servere til.

Voila, – en sund smækker lækker middag på næsten ingen tid.

Kylling-morbrad-sennep

print

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Flere
opskrifter