• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Jensens Madblog
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
×
Jensens Madblog » Hoved- & Småretter » Tilbehør » Blommechutney

Blommechutney

Udgivet: 28. jul. 2014. Af: Ellen Jensen. Opdateret: 9. feb. 2023.

Der spises og syltes blommer. Det er jo rart når vi kommer til vinter, at der står nogle glas sommer på hylden. Så I slipper ikke for flere opskrifter.

I dag blev det til en dejlig chutney, der duftede skønt i hele huset da jeg lavede det. Det skal nemlig simre en hel time. Jeg smagte flere gange undervejs, bare sådan for en sikkerhedskyld 🙂

Blommechutney
1 kg blommer (vægt uden sten)
1 stort eller 2 mindre rødløg
20 gr frisk ingefær
200 gr rosiner
1 tsk salt
1 tsk peber
1 lille chili der skæres i 2 halve
400 gr farin
½ dl æbleeddike (alm. eddike kan også bruges)
2 tsk Melatin
2 spsk sukker

Blommerne skylles og skæres i mindre stykker. Stenene kasseres. I en gryde kommes blommer, rødløg og ingefær i små tern og chili, sammen med rosiner, salt, peber, farin og eddike. Bringes i kog, og simrer nu ca 1 time. Chutney'en skal være bland og ensartet. Smag til undervejs, og fjern chilli'en når den er stærk nok.

Rør melatin sammen med sukkeret og kom det i chutney'en og og lad det koge et par min. inden det hældes på glas. Som sædvanligt skyller jeg mine glas i spiritus, for at det skal holde. Der kan også kommes atamon i.

Så er der hjemmelavet chutney til mange forskellige kød-, fiske- og fjerkræsretter.

Mere inspiration

  • syltede rødløg
    Syltede rødløg på ingen tid
  • squash syltet som asier
    Squash syltet som asier
  • Baconkartofler med Trøffel Caviart
  • Pasta med Blomkålssovs

Se mere indhold på bloggen

Efterårs Pasta med svampe

Endelig morgenmad - men hvilken?

Varm toddy i januar

Claus Meyers fletbrød med modifikationer

Svinemørbrad med Kyllingesouffle

Svinemørbrad med Kyllingesouffle

Dine egne Cup-Noodles

Grillet rispapir

Nytårsmenuen 2015

Læserinteraktioner

Skriv din kommentar her Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Søg i opskrifterne

Seneste opskrifter

  • Brunkål - den rigtige opskrift på karamelliseret kål
  • Wok med svinekød, kokosmælk og nudler
  • Skildpadde kys med chokolade skildpadder
  • Gulerodssuppe - nem opskrift på suppe med gulerødder
  • Hokkaidosuppe med bacon - opskrift på græskarsuppe
  • Æggekage på pande med lækker salat
  • Mørbradgryde med champignon og lækker mos
  • Grøntsagsgryde med karry og spidskål
  • Ølkage - nem krydderkage med hvidtøl
  • Hakkebøf med bløde løg og lækkert tilbehør

Copyright © 2025 · Jensens Madblog.