Salte æbleskiver med Tunmousse

Salte æbleskiver med Tunmousse


Æbleskiver hører julen til, men har du også prøvet salte æbleskiver på frokostbordet? Det vil helt sikkert vække begejstring på julefrokosten, og det smager fantastisk.

Dyldet kan nemt skiftes ud, hvis du måske hellere vil have en æggesalat eller andet i. Og ja, så passer en snaps rigtig godt til sådan en æbleskive :-)

Salte Æbleskiver med Tunmousse


14 stk.

Æbleskiver:

  • 2 dl kærnemælk/sødmælk
  • 2 æg – deles i hvider og blommer
  • 175 g hvedemel
  • ½ tsk natron
  • 1 knivspids salt
  • lidt peber
  • 1 spsk finthakket dild
  • 50 g smeltet smør

Del æggene i hvider og blommer i hver deres skål.
Æggehviderne piskes stive med en smule salt.
Pisk æggeblommerne sammen med mælk, finthakket dild, salt og peber. Sigt mel blandet med natron i og rør godt rundt, så der ingen klumper er i.
Vend forsigtigt de stiftpiskede æggehvider i dejen, og lad den stå, mens du smelter smørret og varmer æbleskivepanden op.
Hæld lidt smeltet smør hullerne i æbleskivepanden og fyld op med dej. Fyld ikke helt op til kanten, for de hæver lidt. Kom smeltet smør i panden for hver portion der bages – vær ikke nærrig med det :-)

Tunmousse:

  • 2 dåser tun i olie
  • 2 spsk mayonnaise
  • 1 – 2 spsk creme fraiche
  • citronsaft
  • 4 tsk Rød Cavi-Art fra Tanghuset
  • salt og peber
  • Sort og Rød Cavi-art til pynt
  • lidt citronskiver eller Citron Tangperler

Hæld tunen op i en si, og lad den dryppe lidt af.

Bland tun med mayonnaise og cremefraiche, så det bliver godt blandet. Mos gerne tunstykkerne lidt. Kom mere creme fraiche i, hvis den virker tør.

Vend den røde Cavi-art i og smag godt til med citronsaft, salt og peber.

Skær en rille ned i de afkølede æbleskiver, og fyld et par tsk.fulde tunmousse i. Pynt med Sort eller Rød Cavi-art og et lille stykke citronskive. Eller brug de fine Citron Tangperler i stedet for citronskiven. Servér som ret på julefrokostbordet, som forret, natmad eller bare når der skal lidt lækkert på bordet.

Print

Skriv gerne en kommentar - det gør mig altid glad.

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*