• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Jensens Madblog
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
×
Jensens Madblog » Frokost & Forret » Forretter » Salte æbleskiver med Tunmousse

Salte æbleskiver med Tunmousse

Udgivet: 26. nov. 2019. Af: Ellen Jensen. Opdateret: 9. feb. 2023.

Æbleskiver hører julen til, men har du også prøvet salte æbleskiver på frokostbordet? Det vil helt sikkert vække begejstring på julefrokosten, og det smager fantastisk.

Dyldet kan nemt skiftes ud, hvis du måske hellere vil have en æggesalat eller andet i. Og ja, så passer en snaps rigtig godt til sådan en æbleskive 🙂

[ingredients title="Salte Æbleskiver med Tunmousse"]
14 stk.

Æbleskiver:

  • 2 dl kærnemælk/sødmælk
  • 2 æg - deles i hvider og blommer
  • 175 g hvedemel
  • ½ tsk natron
  • 1 knivspids salt
  • lidt peber
  • 1 spsk finthakket dild
  • 50 g smeltet smør

Del æggene i hvider og blommer i hver deres skål.
Æggehviderne piskes stive med en smule salt.
Pisk æggeblommerne sammen med mælk, finthakket dild, salt og peber. Sigt mel blandet med natron i og rør godt rundt, så der ingen klumper er i.
Vend forsigtigt de stiftpiskede æggehvider i dejen, og lad den stå, mens du smelter smørret og varmer æbleskivepanden op.
Hæld lidt smeltet smør hullerne i æbleskivepanden og fyld op med dej. Fyld ikke helt op til kanten, for de hæver lidt. Kom smeltet smør i panden for hver portion der bages - vær ikke nærrig med det 🙂

Tunmousse:

  • 2 dåser tun i olie
  • 2 spsk mayonnaise
  • 1 - 2 spsk creme fraiche
  • citronsaft
  • 4 tsk Rød Cavi-Art fra Tanghuset
  • salt og peber
  • Sort og Rød Cavi-art til pynt
  • lidt citronskiver eller Citron Tangperler

Hæld tunen op i en si, og lad den dryppe lidt af.

Bland tun med mayonnaise og cremefraiche, så det bliver godt blandet. Mos gerne tunstykkerne lidt. Kom mere creme fraiche i, hvis den virker tør.

Vend den røde Cavi-art i og smag godt til med citronsaft, salt og peber.

Skær en rille ned i de afkølede æbleskiver, og fyld et par tsk.fulde tunmousse i. Pynt med Sort eller Rød Cavi-art og et lille stykke citronskive. Eller brug de fine Citron Tangperler i stedet for citronskiven. Servér som ret på julefrokostbordet, som forret, natmad eller bare når der skal lidt lækkert på bordet.

[/ingredients]

Mere inspiration

  • Søde porrer til forret
  • Spyd med pasta-pizza
  • Bagte agurker
  • Søde kartofler med Bønnesalsa

Se mere indhold på bloggen

Blomkålssalat med avocado

Kinesisk Biksemad

Gratinerede Østers

Tournedos med Ost & Krydderurter

Kyllinge Bruschetta

Konfektkage

Ingefærshot

Bagt krydderlaks med pasta

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Skriv din kommentar her Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  1. Randi

    november 21, 2021 at 4:17 pm

    Ser spændende ud

    Svar

Primær Sidebar

Søg i opskrifterne

Seneste opskrifter

  • Brunkål - den rigtige opskrift på karamelliseret kål
  • Wok med svinekød, kokosmælk og nudler
  • Skildpadde kys med chokolade skildpadder
  • Gulerodssuppe - nem opskrift på suppe med gulerødder
  • Hokkaidosuppe med bacon - opskrift på græskarsuppe
  • Æggekage på pande med lækker salat
  • Mørbradgryde med champignon og lækker mos
  • Grøntsagsgryde med karry og spidskål
  • Ølkage - nem krydderkage med hvidtøl
  • Hakkebøf med bløde løg og lækkert tilbehør

Copyright © 2025 · Jensens Madblog.