• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Jensens Madblog
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
×
Jensens Madblog » Sæson » Påske » Påske Gulerodskage

Påske Gulerodskage

Udgivet: 29. mar. 2015. Af: Ellen Jensen. Opdateret: 9. feb. 2023.

Jeg håber I alle nød det dejlige vejr i går, for i dag er det knap så spændende. Her regner det. Men pyt, så er det bare indendørs aktiviteter.

I går havde vi besøg, og vi hyggede os fra om eftermiddagen til langt ud på aftenen. Det var rigtig hyggeligt, og undervejs fik vi både kaffe, kage, og en hurtig improviseret aftensmad med pizza og salat. Sådanne dage er sjove og dejlige, når det opstår lidt spontant.

Jeg er ret vild med gulerodsmuffins med ostetopping på. Men nu hvor det er forår og påske, synes jeg den skulle være lidt lysere og mere forårsagtigt. Og jeg synes egentlig det lykkedes ret godt. Søren, vores nabo, har i hvertfald godkendt den.

Kan man stå for det blik?

Påskens Gulerodskager (20-25 muffins)
3 æg
1  dl olie
450 g rørsukker
200 g mel
200 g revne gulerødder
100 gr revne æbler med skræl
1 ½ tsk bagepulver
saften og revet skal af 1 øko appelsin
1 vaniljestang (kernerne)
1 tsk stødt ingefær
½ tsk salt
100 g hakkede mandler
100 gr hakket chokolade
1 appelsin til pynt

Kom alle ingredienser i en skål og rør det godt sammen. Kom dejen i nogle flotte forme eller en mindre bradepande og bag dem ved 190 grader i ca. 20 - 30 min. De skal give efter for et let tryk, men der må ikke hænge dej ved pinden, som du kan stikke ned i for at se om de er færdige. Sæt dem til afkøling.

Lav ostecremen til topping, mens kagerne køler af.

400 g flødeost røres godt sammen med
160 g flormelis,
korn af 1 stang vanille og
5 tsk appelsinsaft

Kom toppingen på de afkølede kager og pynt med lidt revet gulerod eller appelsinskal. Til påske kan de også pyntes med små påskeæg 🙂

Husk altid, at appelsinen skal være økologisk, når du bruger skallen.

Mere inspiration

  • skildpadde kys
    Skildpadde kys med chokolade skildpadder
  • ølkage opskrift
    Ølkage - nem krydderkage med hvidtøl
  • et billede med kiksekage uden palmin
    Nem kiksekage - opskrift med eller uden palmin
  • makronkager med makroner
    Makronkager - små kager med makroner

Se mere indhold på bloggen

karamelliseret svinekød med spidskål og soja

Karamelliseret svinekød med spidskål og soja

Vær med til årets største Økofest

kold agurkesuppe

Kold Agurkesuppe

Godt Nytår!

Tunsalat med frugter

cottage pie sheperds pie

Cottage pie tærte med oksekød og kartoffelmos

Kartoffelkager og hamburgerryg

Tropisk Sorbet

Læserinteraktioner

Skriv din kommentar her Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Søg i opskrifterne

Seneste opskrifter

  • Brunkål - den rigtige opskrift på karamelliseret kål
  • Wok med svinekød, kokosmælk og nudler
  • Skildpadde kys med chokolade skildpadder
  • Gulerodssuppe - nem opskrift på suppe med gulerødder
  • Hokkaidosuppe med bacon - opskrift på græskarsuppe
  • Æggekage på pande med lækker salat
  • Mørbradgryde med champignon og lækker mos
  • Grøntsagsgryde med karry og spidskål
  • Ølkage - nem krydderkage med hvidtøl
  • Hakkebøf med bløde løg og lækkert tilbehør

Copyright © 2025 · Jensens Madblog.