MADBLOG & LIVSSTIL

Hindbærtærte med top

Citrontærte - Tarte au Citron - er en skøn kombination af sødt og surt. Mette Blomsterbergs citroncreme til Citrontærte er brugt som fyld, blot har jeg tilføjet hindbær, og skåret ned på citroner. Men vil man gerne have en Citrontærte, skiftes hindbær ud med 2 citroner. Min tærte fik lige lidt for lidt i ovnen, så den blev lidt for blød. Så sørg for, at den er fast også i midten.

Hindbærtærte med Citron
125 g marcipan i mindre stykker
125 g smør i små tern
1 æg
200-240 g hvedemel

Jeg kom det hele i røremaskinen og lod den køre til det var en blød dej. Man kan også ælte det sammen med hænderne. Den bløde dej trykkes ud i en smurt tærteform.

Tærten bages i en 175 gr. varm ovn i ca. 10 min, eller til den er let lysebrun.
Ja hvad skal de citroner nu her - de var bare så flotte, så fik lov til at komme med på bloggen, men de skal bruges lige om lidt. Både i fyldet og i marengsen.

Imens tærtebunden er i ovnen, kan fyldet laves.

Hindbærcreme
1½ dl piskefløde
50 g sukker
2 æg
Saft og skal af 1½ økologisk citron
150 gr friske hindbær
2 tsk majsstivelse

Alle ingredienser til cremen blendes sammen og hældes i tærtebunden. Det bliver en meget tynd masse, men skal det være. Kommes i ovnen ved 110 gr. i ca. 40 - 50 min. Fyldet skal være fast, men give lidt efter når man trykker på den.

Afkøl kagen helt, mindst 3 timer, før der kommes marengs på toppen.

Marengs
3 æggehvider
85 gr flormelis
skal af ½ usprøjtet citron 

Æggehvider og flormelis piskes til en sej marengs, som toppes op på tærten. Med en bunselbrænder brunes den. Kan også kommes i en 275 gr. varm ovn, til marengsen er brun (det går hurtigt).

Kan serveres som dessert eller til en god kop dampende kaffe.

Mere indhold til dig

Skriv din kommentar her

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *