MADBLOG & LIVSSTIL

Mørbrad og flødeskum :-)

Mørbrad og flødeskum er ikke lige det første man forbinder med hinanden, hvorimod fløde jo bliver brugt flittigt i maden.

Her er fløden blot pisket op med masser af persille, gerne så den bliver helt grøn, og smeltet ned over kødet, i en varm ovn. Giver en fantastisk dejlig sauce i bunden af fadet, som kan jævnes hvis man ønsker den lidt tykkere.

1 mørbrad skåret i bøffer
1 pk. bacon
¼ l. fløde
massevis af persille
salt og peber

kartofler
smeltet smør
salt
små pinde

Mørbradbøfferne bankes let og vikles med bacon. Drys lidt urtesalt eller alm. salt og peber på bøfferne og brun dem på alle sider i smør på en varm pande. Kom bøfferne i et ovnfast fad, hæld lidt væde fra panden ved, og sæt i ovnen i ½ time.

Piske fløden til skum og kom hakket persille i. Smag til med salt og peber. Kom 1 skefuld flødeskum på hver bøf, efter den ½ time, og giv dem igen 5 min, indtil fløden er smeltet og danner en sauce i bunden af fadet.

Kartoflerne skrælles og skæres i meget tynde skiver. Stable kartoffelskiverne til et tårn, med smeltet smør imellem. En skive kartoffel, pensl med smeltet smør, læg en skiv kartoffel ovenpå og pensl.....og gentag til du synes højden passer dig. Sæt en træpind eller en lille kødnål i, så tårnet ikke vælter.
Sættes i ovnen ved 200 gr. i 20-30 min. Kan sættes ind sammen med bøfferne.

 

Mere indhold til dig

Skriv din kommentar her

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *