MADBLOG & LIVSSTIL

Flotteste efterårssuppe

Så kom efteråret, og nu lover vejrprofeterne allerede nattefrost. Men efteråret er dejlig, med rusk og regn. Jeg kan godt lide at gå en lang tur ved stranden i rigtig blæsevejr, men jeg nyder også meget de dage hvor de regner og rusker udenfor, og jeg kan sidde inde i min stue og hygge. Og så er der så mange flotte farver om efteråret. Suppen, som jeg lavede i dag, har den helt rigtige kraftige efterårsfarve. Eller halloween-farve om du vil. Den er naturlig orange, og man nænner næsten ikke at spise den. Mens jeg spiste suppen,  kom jeg til at tænke på flødeskum, og det kommer sikkert fordi, at suppe er sød, og egentlig kunne spises som dessert. Måske gæsterne ville synes det var en tand for moderne, at få kartoffelsuppe til dessert 🙂

800 gr søde kartofler
1-2 porrer
Olie
2 dl kokosmælk (1 dåse)
1 l bouillon
1 nip Birds Eye Chilisalt fra Mariager
2 - 3 tsk Hvidløgspebersalt fra Mariager
1 lime

300 gr. kalkunbacon
1 sød kartoffel
Purløg

Skræl kartoflerne og skær dem i mindre stykker. Gør porren klar og skær den i skiver. I en gryde med olie, svitses kartofler og porer. Når grøntsagerne begynder at tage farve, hældes bouillonen ved sammen med saltene, og det hele koges til det er godt mørt. Pas lige på med Birds Eye Chilisalt, det er mega mega stærk.
Tag gryden af, og blend suppen til en helt glat suppe. Tilsæt kokosmælk og kog op, inden du smager suppen til med lidt limesaft. Er suppen for tyk, kan der tilsættes mere vand/bouillon.

Kalkunbacon og den sidste søde kartoffel skæres i tern, og steges hver for sig i lidt olie i en pande. Kartoflerne må meget gerne steges helt sprøde.

Hæld den meget varme suppe op i tallerkener og drys rigeligt med bacon og kartoffeltern over. Slut af med et drys purløg inden der serveres.

Jeg lover jer, at hele huset lugter fantastisk og det smager lige så godt. Og så er det tilmed verdens nemmeste suppe.

Jeg synes altså, at man bliver i godt humør af så farverig mad. Hvis du nu ikke er vild med kokosmælk, kan den nemt skiftes ud med alm. mælk eller fløde. Altså fløde er allerbedst.

I weekenden var vi i Hinnerup hos vores gode venner. Liselotte, min veninde, laver der flotteste ting af beton, og jeg var så heldig at få nogle super søde nisser og et mega flot pyntefad med hjem. Inden længe vil I få mulighed for at købe nisserne, både i den sorte kulfarve og den almindelige nisse-røde farve.

 

 

Mere indhold til dig

En reaktion

  1. Ummm den avocadosuppe lyder også god, den skal da prøves.
    Håber Efterårssuppen bliver din anden favorit af supper. Den smager ihvertfald rigtig godt.
    Hilsen Ellen

Skriv din kommentar her

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *