• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Jensens Madblog
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
×
Jensens Madblog » Hoved- & Småretter » Sundt & Let » Torsk og Kartoffelkager

Torsk og Kartoffelkager

Udgivet: 2. feb. 2015. Af: Ellen Jensen. Opdateret: 9. feb. 2023.

Når vi sådan har spist fastelavnsboller i weekenden, skal der noget sundt og lettere på bordet. Og en mandag, må det også gerne være lidt hurtig. Hvad er så bedre end fisk? Det er sundt og hurtig at tilberede. Men istedet for "bare" et stykke torsk, kom jeg det i lidt tang og rullede dem som sushi. Varm sushi - med tilberedt fisk. En omgang salat til og små kartoffelpandekager. Lækker og sund aftensmad på 30 min. Sådan - så er der serveret.

Til torskerullerne (2 pers) skal der bruges:
400 gr torskefilet
1-2 plader Nori tang
lidt brændenældesalt
revet citronskal af 1 øko citron
wasabicreme

Tør fiskefileterne og læg dem på et stykke bagepapir. Drys med salt og revet citronskal og kom dem i ovnen i 15 min ved 200 grader. Fisken skal kun lige være gennembagt.

Læg nori tang pladen ud og kom den varme pisk på. Pluk den lidt eller skær i strimler. Rul så stramt rundt du kan (det er lidt varmt), og skær i 3 stykker.

Vi fik kartoffelkager til, og de er også ganske nemme at lave.

300 gr revne kartofler
1 æg
1 spsk mel
salt og gerne timian
olie

Bland de revne kartofler med æg, mel og krydderier. Varm olie på en pande og sæt små kartoffelkager af på panden. Steg til de er gyldenbrune på begge sider.

Laver man en salat til, er det en skøn middag, der ikke ligger så tung i maven.

Egentlig skal man have pandekager i dag. I gamle dage, betragtede man 2. februar som vinterens kulmination.
Dagen er kendt som kyndelmisse, der er en fordanskning af det latinske Missa Candelarum, der betyder gudstjeneste for lysene, og som er en mærkedag for den katolske kirke.
For bønderne i 1700-tallet var det samtidig også en vigtig årstidsmarkering. Kyndelmisse ligger midt imellem den kolde årstids begyndelse - den 1. november og forårets start den 1. maj. Bønderne tog mange varsler af vejret, som ville sige noget om, hvordan foråret ville blive.
Jeg faldt bla. over disse varsler:

  • Der kommer meget sne efter en solklar kyndelmisse, men er det gråvejr, vil vinteren snart slutte.
  • En grøn kyndelmisse, det vil sige en mild kyndelmisse, betyder, at det bliver en kold påske.

Så kan vi vist se frem til, at vinteren snart slutter og foråret kommer 🙂

Mere inspiration

  • gulerodssuppe med torsk
    Gulerodssuppe - nem opskrift på suppe med gulerødder
  • Laksesalat med Rygeost
    Laksesalat med rygeost og æble
  • Fiskefrikadeller med ost
  • Porre- & Kartoffelcreme med Torsk og Fennikel

Se mere indhold på bloggen

Honningkage som i Christiansfeld

Bagt Blomkål

Mini kræmmerhuse med jordbærskum

Marcipansmåkager

Citrontærte med rester

Wok med fuldkornsnudler

Løst og fast fra weekenden

Farfar med Skæg

Læserinteraktioner

Skriv din kommentar her Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Søg i opskrifterne

Seneste opskrifter

  • Brunkål - den rigtige opskrift på karamelliseret kål
  • Wok med svinekød, kokosmælk og nudler
  • Skildpadde kys med chokolade skildpadder
  • Gulerodssuppe - nem opskrift på suppe med gulerødder
  • Hokkaidosuppe med bacon - opskrift på græskarsuppe
  • Æggekage på pande med lækker salat
  • Mørbradgryde med champignon og lækker mos
  • Grøntsagsgryde med karry og spidskål
  • Ølkage - nem krydderkage med hvidtøl
  • Hakkebøf med bløde løg og lækkert tilbehør

Copyright © 2025 · Jensens Madblog.