Så blev det 1. søndag i advent og nu starter julemåneden rigtigt. Til mange julefrokoster serveres der frikadeller og medister, og her vil denne rødkålssalat passe perfekt. Du kan nøjes med at have rødkål, æbler og nødder i, eller du kan tune den op med det jeg har gjort. Det giver mange dejlige smagsoplevelser og de fleste får een til at tænke på jul.
[ingredients title="Julet Rødkålssalat"]
- Rødkål - helt fintsnittet
- æble
- clementin
- granatæblekerne
- valnødder
- persille
- Dressing:
- 2 spsk tyttebærmarmelade
- 2 spsk olie
- 2 spsk granatæbleeddike
- salt og peber
Snit rødkål fint. Jeg bryder mig ikke om det grovsnittede, så derfor er min altid i tynde strimler.Bland dressingen sammen og smag til med salt og peber. Vil du have den syrlig, så tilsæt citronsaft. Vend rødkålsstrimlerne i dressingen og lad det stå og trække mens du gør resten klar.
Skær æble i små tern og del clementiner i mindre stykker. Bank granatæblekernerne ud og hak valnødder og persille groft.
Vend nu æbler, clementiner og persille i salaten og pynt rundhåndet med granatæblekerner og valnødder.
[/ingredients]
Skriv din kommentar her