Foråret er fyldt med hellig- og fridage. Det er faktisk helt okay efter min mening, for det giver tid til lidt ekstra legerier i køkkenet, Jeg havde ellers planlagt at jeg kun ville læse i dag. Hele dagen, men der kom lige lidt ind imellem.
Jeg er i gang med "Brobyggerne" af Jan Guillou. En fantastisk fortælling om 3 fiskerdrenge der i en tidlig alder mister deres far, og derfor må forsørge sig som rebslagerlærlinge inde i byen. Her opdages deres usædvanlige tekniske begavelse, og logen Det Gode Formål giver de 3 drenge en fantastisk mulighed for at blive uddannet som diplomingeniører. Gennem bogen følger vi de 3 brødres meget forskellige liv efter de dimitterede fra Dresden universitet i 1901.
En bog jeg virkelig har svært ved at slippe igen.
Men lysten til lidt sødt forstyrrede min læsning, og det endte med disse både søde men også syrlige Lemon Bars. Bunden med en tydelig smag af smør er mega lækker sammen med den syrlige citronsmag. Der findes mange opskrifter på disse lækre citronsnitter, men alle ligner hinanden.
[ingredients title="Lemon Bars"]
passer til en form 20x20 cm
Bund:
- 125 g blødt smør
- 50 gr sukker
- 130 gr. mel
Fyld:
- 3 æg
- 3 dl sukker
- 1 spsk revet citronskal
- 1 dl citronsaft (ca. 2 citroner)
- 1 dl mel
- Flormelis til drys
- evt. Citron tang perler og citron melisse blade.
Start med at lave dejen til bunden.
Pisk blødt smør med sukker så det er lyst og luftigt. Tilsæt mel og saml dejen. Pres den ud i en form med bagepapir og stil den i køleskabet i 30 min.
Varm ovnen op til 175 grader. Tag formen med bunden ud af køleskabet, og prik den i bunden med en gaffel, inden den sættes ind i ovnen og bages 15 min. Den skal lige være begyndt at tage en anelse farve, men ikke mere.
Lad bunden køle lidt af, mens du laver fyldet.
I en skål kommes alle ingredienser til fyldet og der RØRES rundt så det blandes. Du må ikke piske, så der kommer luft ind i cremen.
Fordel citroncremen i bunden, og bag den ca. 30 min, til den er færdig. Bevæger cremen sig hvis du skubber lidt til kagen, skal den have lidt længere.
Lad den køle helt af inden du skærer den ud i mindre firkanter eller barer. Drys med flormelis inden du serverer dem.
Er du som jeg til det syrlige, er det perfekt med lidt citronmelisse og citron tang perler som pynt, til at forstærke citronsmagen.
[/ingredients]
Skriv din kommentar her