• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Jensens Madblog
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
×
Jensens Madblog » Dessert » Lemon bars eller Citronsnitter

Lemon bars eller Citronsnitter

Udgivet: 10. maj. 2018. Af: Ellen Jensen. Opdateret: 9. feb. 2023.

Foråret er fyldt med hellig- og fridage. Det er faktisk helt okay efter min mening, for det giver tid til lidt ekstra legerier i køkkenet, Jeg havde ellers planlagt at jeg kun ville læse i dag. Hele dagen, men der kom lige lidt ind imellem.

Jeg er i gang med "Brobyggerne" af Jan Guillou. En fantastisk fortælling om 3 fiskerdrenge der i en tidlig alder mister deres far, og derfor må forsørge sig som rebslagerlærlinge inde i byen. Her opdages deres usædvanlige tekniske begavelse, og logen Det Gode Formål giver de 3 drenge en fantastisk mulighed for at blive uddannet som diplomingeniører. Gennem bogen følger vi de 3 brødres meget forskellige liv efter de dimitterede fra Dresden universitet i 1901.
En bog jeg virkelig har svært ved at slippe igen.

Men lysten til lidt sødt forstyrrede min læsning, og det endte med disse både søde men også syrlige Lemon Bars. Bunden med en tydelig smag af smør er mega lækker sammen med den syrlige citronsmag. Der findes mange opskrifter på disse lækre citronsnitter, men alle ligner hinanden.

[ingredients title="Lemon Bars"]
passer til en form 20x20 cm

Bund:

  • 125 g blødt smør
  • 50 gr sukker
  • 130 gr. mel

Fyld:

  • 3 æg
  • 3 dl sukker
  • 1 spsk revet citronskal
  • 1 dl citronsaft (ca. 2 citroner)
  • 1 dl mel
  • Flormelis til drys
  • evt. Citron tang perler og citron melisse blade.

Start med at lave dejen til bunden.
Pisk blødt smør med sukker så det er lyst og luftigt. Tilsæt mel og saml dejen. Pres den ud i en form med bagepapir og stil den i køleskabet i 30 min.

Varm ovnen op til 175 grader. Tag formen med bunden ud af køleskabet, og prik den i bunden med en gaffel, inden den sættes ind i ovnen og bages 15 min. Den skal lige være begyndt at tage en anelse farve, men ikke mere.

Lad bunden køle lidt af, mens du laver fyldet.

I en skål kommes alle ingredienser til fyldet og der RØRES rundt så det blandes. Du må ikke piske, så der kommer luft ind i cremen.

Fordel citroncremen i bunden, og bag den ca. 30 min, til den er færdig. Bevæger cremen sig hvis du skubber lidt til kagen, skal den have lidt længere.

Lad den køle helt af inden du skærer den ud i mindre firkanter eller barer. Drys med flormelis inden du serverer dem.

Er du som jeg til det syrlige, er det perfekt med lidt citronmelisse og citron tang perler som pynt, til at forstærke citronsmagen.

[/ingredients]

Mere inspiration

  • TUC kage
    TUC kage pyntet med flødeskum og bær
  • pandekager bagt i ovn
    Pandekager bagt i ovn: En nem opskrift
  • gammeldags pandekager
    Gammeldags pandekager - klumpefri pandekagedej
  • Små påske pavlova

Se mere indhold på bloggen

Forårs hakke-bøf.

Madplan Uge 50

Tinas Guldkage til Påsken

billede med flødebollekage

Flødebollekage med jordbær

Dejlige fridage i Odense

Rødbede Coleslaw

Franske ganer og Æbletærte uden pjat

Miras Aspargeshottere

Læserinteraktioner

Skriv din kommentar her Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Søg i opskrifterne

Seneste opskrifter

  • Brunkål - den rigtige opskrift på karamelliseret kål
  • Wok med svinekød, kokosmælk og nudler
  • Skildpadde kys med chokolade skildpadder
  • Gulerodssuppe - nem opskrift på suppe med gulerødder
  • Hokkaidosuppe med bacon - opskrift på græskarsuppe
  • Æggekage på pande med lækker salat
  • Mørbradgryde med champignon og lækker mos
  • Grøntsagsgryde med karry og spidskål
  • Ølkage - nem krydderkage med hvidtøl
  • Hakkebøf med bløde løg og lækkert tilbehør

Copyright © 2025 · Jensens Madblog.