MADBLOG & LIVSSTIL

Der er agurketid i drivhuset. Altså der er mange agurker, og også flere end jeg kan gnaske. Så i dag fik jeg lavet lidt agurkesalat, så der er til rugbrødsmadderne, hotteren og hvad man ellers bruger det til. Det er super hurtig at lave, og det værste er næsten at vente til agurkerne har trukket smagen.
Jeg laver aldrig så mange glas ad gangen, for det irriterer mig altid at agurkens farve blegner efterhånden. Jeg synes nu de smager bedst, når de er grønne. Du spiser jo også med øjnene.


Alt imens jeg lavede salaten, regnede det. Og jeg skal love dig at det regnede. Der var skybrud, og flere af naboerne fik vand i kælderen. Vi slap heldigvis denne gang. Men gemalen var ude for at få frit afløb til kloakken, så vandet kunne løbe væk, og ikke ind i bryggerset som sidste gang.


Opskriften på agurkesalat kan jeg næsten ikke kalde en opskrift, for så enkelt er den. Men du får den alligevel, så dine agurker også kan komme på glas.

[ingredients title=”Agurkesalat”]

  • 2 agurker
  • 2 dl. eddike
  • 1 dl sukker
  • ½ dl vand
  • salt

Skær agurkerne i tynde skiver. Drys dem med lidt salt – som hvis du salter maden. Lad dem stå mens du laver marinaden
Varm eddike og sukker op i en gryde, og rør rundt til sukkeret er helt smeltet. Tag af varmen og tilsæt vandet.

Agurkerne kommes i et glas og marinaden hældes over. Læg låg på, sæt i køleskab mindst 3-4 timer men bedst til dagen efter, og smag så. Smagen kan sagtens justeres efterfølgende.

Det var det hele. Super nemt, så ingen grund til ikke selv at lave en portion lækker agurkesalat.

[/ingredients]


PS. Hvis du undrer dig over der er små knopper på mine agurker, så er de altså sådan. Jeg ved ikke hvorfor, men var en fejl at jeg købte dem, da jeg købte frø. Men de smager faktisk lidt mere intenst end de “normale” agurker. Så det var slet ikke så tosset en fejl.

En reaktion

  1. The cucumbers are the best vegetables for adding them to the salads and canning. Despite the loss of the color, their taste is great anyway.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Flere
opskrifter