• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Jensens Madblog
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
×
Jensens Madblog » Frokost & Forret » Forretter » Old School Fiskelagkage

Old School Fiskelagkage

Udgivet: 19. aug. 2017. Af: Ellen Jensen. Opdateret: 9. feb. 2023.

En af dagene på festivalen, kom Erik fra Team Tiger lejren og jeg til at snakke om fiskelagkage. Jeg aner ikke hvordan vi kom ind på emnet, men det endte med, at Erik måtte ringe til sin mor, Elisabeth Petersen,  for at høre om opskriften. Den har jeg prøvet at genskabe efter bedste evne. Lidt tilpasninger er der dog, men der er ikke mange.

Jeg kan huske, at der var en periode hvor min mor lavede noget lignende. Blot var fiskebundene byttet ud med franskbrødsbunde, hvor skorperne blev skåret fra. Men fyldet var nogenlunde det samme. Jeg tror faktisk de var ret populære den gang.

Fra fiskelagkage kom vi ind på tørrehjelme. Ja der er absolut ingen sammenhæng, bortset fra at vi begge huskede vores mødre havde sådan én. Vi huskede dem som orange, men de kunne fåes i flere farver mener jeg. Kan du huske de der varmeapparater med, hvor man sad med hovedet inde i for at håret skulle tørre? Faktisk tror jeg stadig frisørerne har nogen lignende endnu. Men dengang havde enhver kvinde med respekt for sig selv sådan een.

[ingredients title="Fiskelagkagen"]
4 personer til frokost - 6 personer til forret

  • 500 gr. fiskefars - fisken skal være meget finthakket - udskift laksen med torsk
    - i opskriften er brugt den færdigblandede købe fiskefars
  • 2 æggehvider
  • ½ tsk bagepulver
  • salt og peber
  • 100 gr mayonnaise
  • 50 gr creme fraiche
  • 200 gr rejer + 50 gr rejer
  • 100 gr aspargessnitter fra dåse
  • icebergsalat
  • ½ citron.- saften
  • tomater
  • persille
  • Caviart Lakse-perler
  • Brød/flutes

Rør fiskefarsen og smag til med salt og peber. Pisk æggehviderne stive og vend dem forsigtigt i fiskefarsen sammen med bagepulveret. I en rigtig godt smurt form - ca, 20 cm - fiskefarsen, og bages i en 200 grader varm ovn i ca. 30 min.
Lad den afkøle helt, og skær den igennem til 2 bunde.

Bland mayonnaise og cremefraiche med salt, peber og citronsaft. Smør det ud på begge bunde, når bundene er kolde.

Skær iceberg i fine strimler (du skal ikke bruge så meget), og fordel det i et jævnt lag på den nederste bund. Det skal dække helt. Fordel nu afdryppede rejer over salaten, sammen med asparges. De sidste 50 gr gemmes til pynt.

Giv et kværn salt og peber, inden den øverste bund lægges på.

Her pynter du med de sidste rejer, tomater, grofthakket persille, citronskiver og Lakseperlerne. Der kan også pyntes med hårdkogte æg, agurker laks eller hvad du ellers finder på.

Lad lagkagen stå og trække et par timer, inden den serveres med noget godt brød til. Der skal være snask nok, og du kan evt. lave en portion dressing mere, til at servere til. Kom her lidt finthakket grønt i, det ser jo flot ud.

[/ingredients]

Den er faktisk ret nem at lave, og smager fantastisk. Og fisk er jo sundt at spise 🙂

Mere inspiration

  • gulerodssuppe med torsk
    Gulerodssuppe - nem opskrift på suppe med gulerødder
  • Laksesalat med Rygeost
    Laksesalat med rygeost og æble
  • Fiskefrikadeller med ost
  • Porre- & Kartoffelcreme med Torsk og Fennikel

Se mere indhold på bloggen

Træstammer

Oksetykkam med peberfrugt i Tempuradej

Cremet grøn pasta

Grøddag - Risengrød med kanelcroutoner

Skipper-Skræk Kage

Jordbærtærte og Silkeborg

Flødehapser med tang

Madplan til uge 5

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Skriv din kommentar her Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  1. Heidi Hjerrild

    april 30, 2023 at 4:17 pm

    Hej
    Har prøvet at bage farsbunden, men den faldt sammen - hvorfor?
    Det bliver svært at få 2 bunde ud af den😳
    Mvh Heidi

    Svar
  2. Piskeriset

    august 20, 2017 at 9:00 am

    Spændende ret! Den minder lidt om den svenske smørgåstærte, som ofte laves med fisk og skaldyr. Der bager man dog brød-'lagkagebunde', så det er en ret tung og mættende sag 🙂

    Svar
    • Piskeriset

      august 20, 2017 at 10:36 am

      Det er med hvedebrødsbunde 🙂

      Svar

Primær Sidebar

Søg i opskrifterne

Seneste opskrifter

  • Brunkål - den rigtige opskrift på karamelliseret kål
  • Wok med svinekød, kokosmælk og nudler
  • Skildpadde kys med chokolade skildpadder
  • Gulerodssuppe - nem opskrift på suppe med gulerødder
  • Hokkaidosuppe med bacon - opskrift på græskarsuppe
  • Æggekage på pande med lækker salat
  • Mørbradgryde med champignon og lækker mos
  • Grøntsagsgryde med karry og spidskål
  • Ølkage - nem krydderkage med hvidtøl
  • Hakkebøf med bløde løg og lækkert tilbehør

Copyright © 2025 · Jensens Madblog.