Cremet bolognese med hvidløgsost

Cremet bolognese med hvidløgsost

Efteråret kan ikke blive meget bedre, end den er i dag. Solen skinner, lidt lunt er det også og træerne står med de flotteste gule, orange og brune farver. Man ikke ikke andet end blive i godt humør i dag.
Det er sådan en dag der gør godt for psyken og velværet. Altså lige bortset fra, at solens stråler også viser lidt, at jeg måske burde gøre lidt rent i dag, istedet for at have kastet mig over at bage en appelsinkage med kartofler. Den skal I nok høre mere om.
For i dag er der nemlig Pasta Bolognese på menuen, en bolognese der blev fantastisk lækker cremet og med en super smag, takket være en pakke hvidløgsost. Gemalen frygtede den var skrigende stærk, men han måtte også indrømme at den smagte fantastisk –  “den kan vi godt have igen” – så er den altså god!

I morgen går turen til Aarhus. Og ja, det er barnebarnet vi skal besøge, og også hendes forældre. En tur forbi Ikea bliver det også til. Det bliver en rigtig dejlig hyggedag, som vi glæder os til.

Cremet Bolognese med hvidløgsost


4 personer

  • 400 – 500 gr hakket god oksekød
  • 1 løg i tern
  • 2 fed hvidløg
  • 1 dåse hakkede flåede tomater – evt. hjemmelavede
  • 1 lille tomatpure
  • 1 tsk koriander
  • 1 tsk spidskommen
  • 2 tsk paprika
  • 120 gr flødeost med hvidløg
  • 2 dl rødvin
  • 1 – 2 dl vand / bouillon
  • salt og peber
  • smør til stegning

Smelt smør i en gryde og svits løg og hvidløg i små tern til de er klare. Kom kødet ved og brun det godt, så det smuldrer og har fået farve. Tilsæt krydderierne, tomatpure, tomater, flødeost, rødvin og bouillon eller vand og vend det rundt. Lad retten stå og simre ca. 20 min. Vil du have en rigtig kraftig bolognese, kan den simre et par timer, men vent så med at komme osten i de sidste 10 min.
Er din bolognese for tynd, kan den jævnes let med lidt maizena.

Servér en god pasta til retten, og måske en salat til.


Print

Skriv gerne en kommentar - det gør mig altid glad.

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*